El Temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo s’adhereix a la «Xarxa Mundial d’Oració del Papa»

29 junio 2021

Per Salesians Tibidabo

L’exhortació apostòlica del papa Francesc Evangelii Gaudium ha estat el nostre  full de ruta en aquest temps en què se’ns ha demanat que repenséssim l’acció  pastoral global del Temple del Tibidabo:  «Desitjo que totes les comunitats procurin posar els mitjans necessaris per  avançar pel camí d’una conversió pastoral i missionera que no pot deixar les  coses com estan». «Invito tothom a ser audaç i creatiu en la tasca de repensar  els objectius, les estructures, l’estil i els mètodes evangelitzadors de les pròpies comunitats. Una postulació de les finalitats sense una adequada recerca  comunitària dels mitjans per assolir-les està condemnada a esdevenir una  mera fantasia» (EG, 25 i 33).

La comunitat salesiana del Tibidabo s’ha sentit fortament interpel·lada per  aquesta invitació del papa Francesc i, després d’haver consultat les persones que  havien de manifestar la seva opinió al respecte, ha pres la decisió d’adherir el  Temple del Sagrat Cor de Jesús a la Xarxa Mundial d’Oració del Papa.  

Això vol dir que, en els propers mesos, tota l’acció pastoral que es realitza en el  nostre Temple serà ‘renovada’ amb l’ajut d’aquest instrument impulsat pel papa  Francesc, amb el suport del cardenal arquebisbe de Barcelona i del superior pro vincial de la Inspectoria salesiana de Maria Auxiliadora.

Així doncs, a la llum dels documents de la Xarxa Mundial i dels criteris pastorals  que caracteritzen les obres salesianes, hem reflexionat sobre l’acció pastoral que  es realitza en el Temple del Tibidabo entorn de set grans qüestions: l’acollida cordial, la celebració de l’Eucaristia, l’oració, l’adoració eucarística, els sagra ments, la dimensió missionera de la devoció al Sagrat Cor i el carisma salesià; i  hem seleccionat uns objectius preferents que determinaran el futur immediat de  la nostra acció pastoral, en totes les vessants.

 

El nostre compromís de dur a terme aquesta profunda ‘renovació’ de l’acció  pastoral del Temple del Sagrat Cor de Jesús comporta que tots els qui hi parti cipem assumim la responsabilitat de garantir-ne l’eficàcia i la qualitat. 

Amb aquesta finalitat, invitem cordialment tots els qui us sentiu ‘amics del Temple del Tibidabo’ que manifesteu el vostre suport a aquesta iniciativa, cadascú  segons les seves possibilitats.

Per tal de facilitar la nostra relació amb vosaltres, ens podeu comunicar el vostre  nom i la vostra possible participació. Feu-ho a aquesta adreça: rector.tibidabo@salesians.cat. Les dades personals seran degudament protegides, i tan sols  seran utilitzades amb la finalitat indicada. A partir d’ara, la nostra informació  constant us arribarà mitjançant el correu electrònic i, també, a través de la nostra  web: tibidabo.salesianos.edu. 

Finalment, agraïm de tot cor l’ajut de tots els qui ens heu acompanyat en aquest  discerniment fent realitat allò que el Temple del Tibidabo ja és i serà sempre: la  casa de tots. Som u i caminem units moguts per l’esperança.

Descarrega el document en pdf

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...