El rei Felipe VI “President d’Honor” de la Germandat de Sant Antoni Abat de València

6 noviembre 2020

Per Esteban García Villamarín, Comunicació i Relacions Institucionals

Germandat de Sant Antoni Abat, PARRÒQUIA SANT ANTONI ABAD

El rei Felipe VI “President d’Honor” de la Germandat de Sant Antoni Abat de València. L’acceptació del nomenament ha estat notificada per part de la Casa de Sa Majestat el Rei al president de la Hermandad Rafael Garrote amb l’enviament de la Credencial. La Germandat va intercanviar tota la documentació sol·licitada després de molts mesos de treball i que ha estat valorada positivament per la Casa de S. M. el Rei, havent demanat prèviament el plàcet de l’Arquebisbat de València.

La Germandat agraeix amb enorme alegria aquesta acceptació per part de Sa Majestat que ens anima a seguir treballant, encara més si és possible, per aquesta gran festa de la ciutat de València de profund amor i respecte als animals.

Un treball que va començar fa tres anys amb la nova junta directiva que va aconseguir el 2019 el reconeixement de convertir-se en Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana i recentment haver entrat en el Registre d’Entitats Religioses.

També recalcar que aquest 2021 la festa estarà present d’alguna forma atenent a les indicacions sanitàries i que s’informarà amb temps i forma en tot el que s’està treballant per seguir engrandint la figura del sant patró dels animals, Sant Antoni Abat.

Els orígens de la festa
 
La Germandat de Sant Antoni Abat celebra la seva festivitat el 17 de gener al Carrer Sagunt de València i va ser declarada Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana el gener de 2020.
Els germans antonians van arribar a València el 1333 i a partir d’aquest any es realitza la festivitat en honor a Sant Antoni Abat. Aquests germans eren els encarregats de tenir cura dels animals que es quedaven a la lluna de València (fora de la ciutat) i el dia 17 de gener celebraven la festivitat i 17 antonians (germans de la festivitat) eren els encarregats d’organitzar aquesta festivitat. El 1952, Francisco Serrata va ser el rector titular amb el qual es va recuperar la festa. En aquella època els animals passaven en dues ocasions, ja que no hi havia la multitud que hi ha actualment. La Germandat des de la seva refundació ha realitzat una foguera amb motiu de la festivitat de Sant Antoni i també la benedicció, ja que són els dos actes principals de la festivitat. La Germandat de Sant Antoni Abat té com a funció organitzar la festa. A més, en els últims anys, s’han introduït actes nous com la processó de les torxes i la dansa de balls valencians.
 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...