El reconegut xef José Andrés visita la cuina d’emergència de Salesians Huelva

16 junio 2020

Per María Fernández / Diario de Huelva 

Després de recórrer 5 països i repartir 17 milions de menjars entre els més necessitats amb la seva ONG World Central Kitchen (WCK), el xef José Andrés ha estat a la província per donar les gràcies, en primera persona, als voluntaris de Huelva per la seva entrega durant la pandèmia.

Amb la iniciativa #ChefsforSpain, WCK ha obert a Espanya un total de 16 cuines d’emergència i Huelva ha estat una de les seus escollides per contribuir amb els més mal parats pel coronavirus.

Gràcies a la bona relació de José Andrés amb el xef de Huelva Xanty Elías, a principis d’abril Huelva s’unia a aquest projecte solidari sota la coordinació de Xanty, al seu restaurant Acanthum. Una iniciativa que ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’un gran nombre de voluntaris, de Creu Roja, el Banc d’Aliments, Ajuntament de Huelva, la Fundación Virgen de Belén o Fundación Cepsa, entre altres entitats.

A causa de l’increment de voluntaris (uns 250) ia la gran demanda del servei, el 8 de maig la cuina d’emergència es traslladava a la Escuela de Hostelería Virgen de Belén, arribant a repartir fins a 800 àpats diaris a la província de Huelva (uns 16.000 menjars fins a finals de maig).

Amb l’inici de la desescalada, la Asociación Juvenil Carabela va decidir prendre les regnes del servei i el passat 8 de juny,  va muntar la seva pròpia cuina solidària amb l’objecte de seguir alimentant als 50 usuaris que venien rebent aquest ajut per part de l’Ayuntamiento de Huelva.

Avui, tots els voluntaris que han estat dia a dia entre els fogons de manera desinteressada, han tingut la seva recompensa: mirar als ulls a la persona que els ha brindat l’oportunitat de poder ajudar els més afectats per la pandèmia. El xef José Andrés ha vingut expressament a Huelva durant una hora per mostrar el seu afecte a aquests herois anònims del coronavirus i donar-los les gràcies de cor per la seva ajuda.

Un bonic gest que ha també ha agraït l’Ajuntament de Huelva, lliurant al xef un obsequi amb el símbol de Cristòfor Colom i una medalla de Huelva.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...