El projecte ‘Enreda2’ de Zaragoza i Cartagena seleccionat pel Ministeri d’Educació

6 mayo 2021

El projecte ENREDA2, «Superant la bretxa digital a FPB» ha estat seleccionat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, dins de la convocatòria de subvencions a entitats privades sense ànim de lucre per a la realització d’actuacions dirigides a l’atenció de l’alumnat amb necessitat específica de suport educatiu i a la compensació de desigualtats en l’educació durant el curs escolar 2020-2021.
 
Al desembre es coneixia la resolució de la convocatòria d’un projecte que es va començar a preparar en el mes d’octubre, amb el col·legi Salesians de Cartagena, per formar en l’ús d’eines digitals, especialment en l’entorn Google Workspace a l’alumnat d’FP Bàsica i famílies de tots dos centres educatius. A la PGA del nostre col·legi, ja el claustre de FPB va veure aquesta necessitat de donar aquesta formació als alumnes, tant de 1r com de 2n, doncs anys enrere, i en especial en el confinament, s’havien detectat certes mancances en els alumnes sobre l’ús d’aquestes eines.
Des de Salesians Zaragoza s’ha dissenyat el contingut formatiu a desenvolupar amb els alumnes i les famílies, usant en tots dos casos la metodologia «learning by doing», que ha permès a alumnat i família, a partir de petites explicacions, anar superant reptes per millorar les seves habilitats amb l’entorn Google Workspace. Per part dels alumnes d’ambdós centres, en les hores de tutoria, s’han desenvolupat 16 sessions, amb continguts variats, que sens dubte els permetran desenvolupar-se millor en el lliurament de tasques i treballs. Pel que fa a les famílies, han estat 5 sessions, de dues hores de durada cadascuna d’elles, en les quals s’han descobert noves eines tant per desenvolupar-se personalment, com per ajudar els seus fills en la tasca diària, i conèixer de primera mà tots els recursos que Google posa al seu abast.

Tant les sessions dels alumnes com les de les famílies, han estat valorades molt positivament, esperant les dues parts comptar amb una segona edició d’aquesta formació el curs següent.

Aquesta experiència serà compartida pel professorat de Salesians Zaragoza, en #laFPqueviene, una trobada on-line d’educadors que fan servir tecnologies al núvol i Google Workspace, organitzat per GEG Spain i CPA Salduie, el proper 6 de maig a les 18.30. Si vols conèixer més d’aquest esdeveniment, i inscriure’t per veure les diferents experiències el dia 6 o el 13 de maig, pots fer-ho al següent enllaç: https://www.gedu.es/encuentros/la-fp-que-viene-2021

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...