El projecte DB Wave presenta la seva nova imatge institucional

4 noviembre 2020

Per Salesians Comunicació

Don Bosco Internacional (DBI), entitat que representa els Salesians davant les institucions d’Europa, ha presentat la nova imatge visual per al projecte DB Wave, iniciativa que des del passat any ofereix una resposta educativa per a l’augment de l’ocupabilitat i la inclusió social dels joves a través de la Formació Professional.

L’objectiu principal d’aquest grup des del seu naixement ha estat crear una xarxa de treball salesiana a nivell europeu que aposti per la internacionalització de la institució a través de la participació dels seus centres en els diferents programes Erasmus +, i en propostes de projectes en què col·laborar de manera conjunta. Ara aquesta xarxa compta amb una nova imatge que facilita el sentit de pertinença.

«M’agradaria agrair a tots els qui van participar al concurs i als qui van enviar els seus comentaris a DBI entre els 12 logotips preseleccionats. De fet, les seves preferències van ser bastant diverses, però la comissió de votació de DBI va decidir per unanimitat atorgar el logotip final a la proposta realitzada per Davide Bovo, jove estudiant de Mestre (Venècia) «, explica Renato Cursi, secretari executiu de DBI, sobre el procés dut a terme durant les últimes setmanes.

Es tracta d’un logotip dinàmic i professional, amb referències a la identitat salesiana i també als colors europeus. Una elecció que serà utilitzada en diferents aplicacions i que a través de les diferents figures evoca tres conceptes principals. Una casa que acull, un lloc que protegeix, un lloc per estar segur. Una imatge visual amb referències directes a l’entorn en el qual les persones es troben, experimenten experiències i parts del camí són compartides.

També hi ha referències a la importància de la formació, on cadascú és diferent, únic i original, però és possible, tenint un objectiu compartit, contribuir de forma sinèrgica a la construcció d’un projecte comú. I per descomptat a Don Bosco. Una figura capaç d’acollir (abraçar) i orientar (una invitació a cadascun a seguir el seu propi camí), és un referent central en el camí de la formació integral de la persona. La identitat principal de la Congregació, redefinida de manera irregular, imperfecta, amb traços millorables, vol subratllar l’intent, cada un amb els mitjans que té a la seva disposició, per considerar a Don Bosco i als seus nois al centre de tot.

Un nou espai web comú

D’altra banda, la nova web dbtecheurope.eu es prepara per al seu llançament, on es recollirà tota la informació sobre el projecte i veurà la llum en pròximes setmanes. Aquesta primera versió permetrà conèixer tota la informació rellevant de el projecte.

Noves iniciatives formatives

Aquesta estrena coincideix amb la presentació del programa formatiu de la Setmana Europea de les Habilitats Professionals 2020, que tindrà lloc del 9 al 13 de novembre completament en línia, i comptarà amb la participació de Tarcizio Morais i Renato Cursi entre els diversos representants salesians.

«L’actual crisi de salut pública ha convertit aquesta cita en una trobada virtual que es viurà com una oportunitat i no necessàriament com una limitació. Si bé no és possible realitzar grans reunions presencials, però podem reunir moltes persones virtualment. Hem creat un programa fascinant de tallers en línia, debats, xerrades i sessions d’informació amb un gran elenc d’oradors experimentats i inspiradors de tot Europa i més enllà «, comparteixen des de l’organització.

El projecte en xifres

DB Wave tindrà un impacte a llarg termini en uns 60.000 alumnes i 7.000 professors de FP de la Unió Europea gràcies al foment de la qualitat i la inclusió.

Aquesta iniciativa reuneix 7 xarxes nacionals salesianes de FP ubicades a Espanya, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Hongria i França, i integrades per més de 250 centres de 12 estats membres i amb 150 anys d’experiència en la prestació d’educació i oportunitats d’ocupació destinades majoritàriament als joves més desfavorits.

La Formació Professional és el vaixell insígnia de l’ensenyament salesià. Els centres salesians mantenen acords amb diferents empreses amb les quals millorar la formació oferta a l’alumnat per aprendre un ofici.

En els últims anys, s’ha incorporat als programes d’estudis la FP Dual, una modalitat que permet a l’alumnat formar-se professionalment en empreses que col·laboren amb els centres salesians. D’altra banda, des de Salesians s’ha reforçat la FP Bàsica amb l’objectiu d’oferir una nova oportunitat a alumnes que han tingut dificultats per finalitzar els estudis obligatoris.

En l’actualitat, més de 18.600 joves aprenen un ofici en 61 centres salesians de FP a Espanya, en els quals treballen al voltant de 1.500 docents.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...