El projecte DB Wave pren el pols als seus objectius en la recta final del curs

24 junio 2021

Per Salesians Comunicació

El projecte DB Wave, iniciativa que reuneix a 7 xarxes nacionals salesianes de Formació Professional ubicades a Espanya, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Hongria i França, i integrades per més de 250 centres de 12 estats membres i amb 150 anys d’experiència en la prestació d’educació i oportunitats d’ocupació destinades majoritàriament als joves més desfavorits, continua amb el calendari de treball establert i porten a terme la revisió pròpia d’aquesta època del curs.

A més de les trobades periòdiques de seguiment, en els últims mesos s’han desenvolupat les activitats ‘Peer review’ (Revisió per parells) en què ha participat la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. D’una banda la Peer learning amb «Hongria», durant els dies 26 i 27 de maig amb la participació de Daniel Serra com a representant. «La temàtica ha estat les competències socials a la FP. El balanç que s’ha fet en la reunió de coordinació ha estat positiu. S’han assolit els objectius pel que fa a continguts i participació», compartien a la conclusió. També es va desenvolupar la Peer learning amb «Madrid», durant els dies 16 i 17 de juny amb la participació de Jordi Piró, amb la temàtica de la digitalització. Es tancarà el mes amb la Peer learning de «Itàlia», durant els dies 30 de juny i 1 de juliol, en la qual participarà Merche López, i la temàtica serà l’orientació i inserció laboral i bones pràctiques.

D’altra banda, a mitjans de juny es va celebrar una reunió amb els líders dels grups de treball per parlar de la qualitat i sobre el seu avanç, on la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va mostrar l’evolució del grup de seguiment de graduats.

 

Algunes dades del projecte

Aquest projecte és compartit per la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora; Fundació Tech Don Bosco. (Espanya); Federazione CNOS-FAP. Itàlia; Szalézi Intézmény Fenntartó. Hongria; Association Maisons Don Bosco. França; Don Bosco Onderwijscentrum. Bèlgica; Deutsche Provinz der Salesianer Don Bosco. Alemanya i Don Bosco International. (Bèlgica) que segueixen compromesos per donar una resposta educativa per a l’augment de l’ocupabilitat i la inclusió social dels joves a través de la Formació Professional. DB Wave tindrà un impacte a llarg termini en uns 60.000 alumnes i 7.000 professors de FP de la Unió Europea gràcies al foment de la qualitat i la inclusió.

La Formació Professional és el vaixell insígnia de l’ensenyament salesià. Els centres salesians mantenen acords amb diferents empreses amb les quals millorar la formació oferta als alumnes per aprendre un ofici. En els últims anys, s’ha incorporat als programes d’estudis la FP Dual, una modalitat que permet als alumnes formar-se professionalment en empreses que col·laboren amb els centres salesians. D’altra banda, des de Salesians s’ha reforçat la FP Bàsica amb l’objectiu d’oferir una nova oportunitat a alumnes que han tingut dificultats per finalitzar els estudis obligatoris.

En l’actualitat, més de 18.600 joves aprenen un ofici en 61 centres salesians de FP a Espanya, en els quals treballen al voltant de 1.500 docents.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...