El professorat salesià acomiada el curs amb dies de formació

2 julio 2021

Els dies 1 i 2 de juliol més de 600 educadors dels centres educatius de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora van participar en una nova edició de la tradicional Escola d’Estiu.

Durant dues jornades formatives, organitzades des de l’equip d’Escoles i en què s’han fet presents l’inspector Ángel Asurmendi, el vicari inspectorial Fernando Miranda o el delegat de Pastoral Juvenil Jordi Lleixà, s’han desenvolupat un ampli ventall de ponències amb diferents temàtiques adaptades als diferents perfils i necessitats dels educadors salesians. Alguns dels títols d’aquesta edició han estat:

 
  • «Nuestro trabajo pastoral con los jóvenes. Relectura del Sistema Preventivo». Francisco de Paula Jaldo Gómez, sdb.
  • «LOMLOE, otra ley de enseñanza más». Jesús Muñoz de Priego Alvear i Alberto José Venegas Montañés.
  • «Un día de clase con Qe». Alberto Massia Gómez.
  • «Cuidándonos para cuidar». Beatriz Montañés Ríos
  • «Constructores de Esperanza». Fernando Miranda Ustero, sdb
  • Las Posibilidades de la Neuroeducación. Gemma Guillén Sanz.
  • Los superpoderes del docente en el tratamiento de datos personales. David Avilés Castilla.
  • La realidad virtual y el entorno 360º en la educación con Educa 360. Francisco M. Roncero i Fernando Manuel Sierra.
  • Marketing Educativo: RRSS y comunicación. Carlos Martín Trejo i José Luis García Moscoso.
  • Cómo realizar presentaciones en Genially.  Carlos Martín Trejo i José Luis García Moscoso

D’altra banda, també l’1 i 2 de juliol a Catalunya i província de Huesca, uns 400 mestres de les Escoles Salesianes d’Horta, Rocafort, Badalona, Mataró, Ripoll, Sant Boi del Llobregat, Sabadell, Terrassa, Monzón i Huesca han compartit formació presencial a la casa salesiana de Martí-Codolar per preparar-se pel proper curs. Una formació que els ha permès continuar somniant i construint una escola salesiana millor.

A Infantil i Primària, mentre els equips d’Educació Infantil i Cicle Inicial dissenyaven els Ambients d’Aprenentatge per poder-los implementar el proper curs, els equips de Cicle Mitjà i Cicle Superior experimentaven amb les Capses d’Aprenentatge, descobrint-ne la seva potència per desenvolupar el nostre perfil competencial i assumint el repte d’idear-ne durant el curs vinent per implementar-les el curs 2022-23.

A Secundària, els equips de l’àmbit científic-tecnològic i de l’àmbit lingüístic-social no només han compartit reflexió i horitzó sobre l’aprenentatge global i competencial, sinó que han prototipat una vintena de projectes STEM i han programat seqüències didàctiques integrant les llengües i les ciències socials.

«Certament queda molta feina per fer, però sentir-se comunitat educativo-pastoral ajuda tant a avançar més segur i més lluny com a connectar amb la nostra missió salesiana», expliquen des de l’organització d’aquesta formació. «Gràcies a totes les mestres i els mestres d’Educació Infantil i de Primària i a les professores i els professors de Secundària, perquè la vostra curiositat, il·lusió i compromís fa possible que ens mogui l’esperança», conclouen.

Sobre les Escoles Salesianes

 

La Inspectoria Salesiana «Maria Auxiliadora» compta amb 59 Escoles repartides en 8 comunitats autònomes amb 39.958 alumnes i 2.742 docents. L’oferta educativa engloba 157 unitats de 2n Cicle d’Infantil, 335 d’Educació Primària, 296 d’ESO, 88 de batxillerat, 52 Cicles de FP Bàsica, 85 Cicles Formatius de Grau Mitjà i 73 de Grau Superior.

La visió estratègica marcada per la nostra Inspectoria està estructurada al voltant de cinc nuclis: enfortir la identitat carismàtica; organització i estratègia; cura de la Comunitat Educativo-Pastoral, escola inclusiva i popular, i innovació pedagògica.

En el desenvolupament d’aquesta estratègia, l’equip d’escoles de la Inspectoria està realitzant una aposta pel treball en xarxa entre els centres, per l’acompanyament en innovació, per la Formació Professional, per la coordinació de projectes europeus i per la formació de les persones.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...