El president de Sierra Leone premia a Don Bosco Fambul

15 enero 2016

Amb una cerimònia a la Casa Presidencial a Freetown (Sierra Leone), l’organització Salesiana "Don Bosco Fambul" ha rebut un Premi Presidencial en reconeixement a la contribució en la lluita contra l’Ebola. La cerimònia va ser transmesa en directe per la televisió nacional; el subdirector de l’ONG salesiana, don Samuel Bojohn, va rebre directament la distinció del President de la República, don Ernest Bai Koroma.

Durant el brot d’Ebola a Sierra Leone, els salesians han treballat per informar sobre el perill del virus en els infants i els joves, que s’han vist afectats per aquesta malaltia. A través de la campanya casa per casa, els missatges a les estacions de ràdio locals i el número verd d’assistència "Don Bosco Línia infantil 116", que va funcionar com a Centre Nacional de Registre per als nens afectats per l’Ebola.

A través d’aquesta línia telefònica, es van fer moltes intervencions sobre la crisi. Mentre Sierra Leone patia a causa del virus, l’ONG salesiana es va ocupar de centenars de nens del carrer a Freetown i va acollir a les seves instal·lacions a tots ells. I a més del compromís durant la crisi, l’ONG ha continuat treballant tots els dies i en tots els seus programes dedicats als més necessitats.

El Rector Major dels Salesians, don Ángel Fernández Artime, havia recomanat a la comunitat salesiana a Sierra Leone obrir un centre per ajudar els nens orfes a causa d’Ebola o que havien estat infectats i després estigmatitzats per les seves famílies.

Els Salesians de Sierra Leone no han oblidat el discurs que el Rector Major els va donar per Skype el dia d’obertura del centre, el 8 de setembre de 2014, en l’etapa més dura de l’epidèmia. Artime va manifestar la seva proximitat i la de la Congregació als quals es van comprometre a fer front als problemes causats pel virus. "Estan fent el mateix que va fer Don Bosco, gràcies per ser-hi i ajudar els joves necessitats", va dir.

"Don Bosco Fambul" és una ONG local que en l’actualitat compta amb més de 70 membres de personal, majoritàriament treballadors socials, que a més de treballar per i amb els infants del carrer i la presó de Freetown, s’executa una recepció per a la rehabilitació de nens del carrer, un centre de teràpia per als presos a la presó central de Freetown, un servei de consultoria per indagar les famílies dels nens del carrer, un centre juvenil, un alberg per a nenes víctimes de la violència . El número de "Don Bosco Línia Infantil 116" sempre està actiu i llest per ajudar.

També et pot interessar …