El Pòster de la Santedat de la Família Salesiana 2020

3 agosto 2020

Por ANS

La “Postulació Salesiana” té un interés especial a 173 persones de la Família Salesiana entre els quals es compten: 9 sants, 118 beats, 17 Venerables, 29 Serfs de Déu. Les causes seguides directament per la Postulació són 55. La Postulació acompanya també les causes del Venerable Camilo Costa de *Beauregard, sacerdot de la diòcesi de *Chambery (França); *Casimiro *Barello *Morello, terciari franciscà i pelegrí entre Itàlia i Espanya; Augusto *Bertazzoni, arquebisbe de *Potenza; i el Serf de Déu Felice *Canelli, sacerdot de la diòcesi de San Sever i Salesià Cooperador.

“És necessari expressar una profunda gratitud i lloança a Déu per la santedat ja reconeguda en la Família Salesiana de Don Bosco. El resultat d’una causa de beatificació i canonització és un esdeveniment d’extraordinària importància i valor eclesial. Es tracta, en efecte, de fer un discerniment sobre la notorietat de santedat d’un batejat que va viure les benaurances evangèliques en grau heroic, o que va donar la seua vida per Crist. Des de Don Bosco fins hui reconeixem una tradició de santedat que mereix atenció, perquè és l’encarnació del carisma que es va originar en ell i que es va expressar en una pluralitat d’estats de vida. Es tracta d’homes i dones, joves i adults, consagrats i laics, bisbes i missioners que en diferents contextos històrics, culturals i socials en el temps i en l’espai han fet brillar el carisma salesià amb una llum singular, representant un patrimoni que exerceix un paper eficaç en la vida i en la comunitat dels creients i dels homes de bona voluntat”, manifesta el P. Pierluigi Cameroni, Postulador General.

Les Causes iniciats en 2019 i 2020 als Serfs de Déu mereixen ser conegudes: Pare Luigi Bolla (1932-2013), missioner salesià entre els pobles indígenes de l’Equador i el Perú; Pare Silvio Galli (1927-2012), sacerdot salesià i testimoni de la compassió de Crist pels marginats, els pobres; Vera Grita (1923-1969), Salesiana Cooperadora, destinatària de l’Obra dels tabernacles vivents; Mare Rosetta Marchese (1922-1984), Filla de María Auxiliadora, Superiora General, testimoni d’una fecunda maternitat en el misteriós dinamisme del sofriment; Mons. *Giuseppe Cognada (1922-1985), bisbe salesià de Bova i fundador de les Salesianes Oblates del Sagrat Cor, generós company de Crist *Redentor en la prova i en la humiliació.

En ells ressalta el que el Catecisme de l’Església Catòlica descriu en parlar de la santedat cristiana: “El progrés espiritual tendeix a la unió cada vegada més íntima amb Crist. Aquesta unió es diu “mística”, perquè participa del misteri de Crist mitjançant els sagraments —“els sants misteris”— i, en Ell, del misteri de la Santíssima Trinidad. Déu ens crida a tots a aquesta unió íntima amb Ell, encara que les gràcies especials o els signes extraordinaris d’aquesta vida mística siguen concedits solament a alguns per a manifestar així el do gratuït fet a tots”. (n. 2014).

Un agraïment especial al Sr. Andrea Cugini de l’Escola Gràfica Salesiana de Milà, per haver dissenyat i realitzat el cartell.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...