El Papa Francesc nomena monsenyor Carlos Osoro arquebisbe de Madrid

29 agosto 2014

El Papa Francesc ha nomenat arquebisbe de Madrid monsenyor Carlos Osoro, fins ara titular de l’arxidiòcesi de València, segons ha comunicat la Nunciatura Apostòlica a Espanya. D’igual manera, el Pontífex ha nomenat arquebisbe de València el cardenal Antonio Cañizares, prefecte per a la Congregació del Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, segons el mateix comunicat.

Fins a la presa de possessió del cardenal Cañizares, monsenyor Carlos Osoro serà administrador apostòlic de l’arxidiòcesi de València.

“En la seua relació amb els salesians de València sempre s’ha notat l’afecte que té als salesians per ser antic alumne” afirma Juan Bosco Sancho, qui va ser provincial de l’antiga Inspectoria San José durant els anys en què Carlos Osoro hi va ser arquebisbe. Va participar a l’octubre de 2012 en els actes que els salesians van organitzar amb motiu de la visita a la diòcesi de la relíquia del fundador dels Salesians, Sant Joan Bosco. El mateix mes, va lliurar una rèplica del Sant Calze que va recollir l’inspector, Juan Bosco Sancho. A l’abril de 2013 va anunciar l’obertura de la causa de canonització del que fos també arquebisbe de València entre 1946 i 1966, el salesià Marcelino Olaechea.

Tot just arribat al càrrec d’arquebisbe a València va acudir a la Casa Salesiana de Godelleta per torbar-s’hi amb qui era en aquell moment Rector Major dels Salesians Pascual Chávez, al maig de 2009, qui es trobava a la ciutat de València per presidir les celebracions del 50 aniversari de la Inspectoria Salesiana San José.

En la seua carta de comiat a l’arxidiòcesi, Carlos Osoro assenyala que sent un desig immens de donar les gràcies: “he experimentat el vostre afecte, consideració i proximitat, que ho heu manifestat de formes molt diferents, però us assegure que heu arribat al meu cor molt profundament. De vegades en la meua pregària li deia al Senyor: com puc jo, Senyor, donar i retornar tot el que aquest poble em regala? Sempre em venia aquella expressió de Sant Agustí: No busques què donar. Dóna’t a tu mateix’”.

També et pot interessar …