El musical de Sor Eusebia Palomino arriba a Utrera

18 septiembre 2015

Després de la seva estrena a Valverde del Camino (Huelva) arriba a Utrera el 20 de setembre, el musical ‘Veu de Déu’ amb una representació, a les 10:30, al Teatre Municipal "Enrique de la Cuadra". L’obra ret homenatge a Sor Eusebia Palomino, una jove salesiana de Cantalpino (Salamanca) que va viure enamorada de Jesús i lliurada als altres en el primer terç del segle XX.

Sobre l’escenari, hi haurà un elenc d’actors format per membres de la comunitat educativa del Col·legi de Salesianes Valverde del Camino (professors, alumnes, pares, Família Salesiana …), on va viure i va morir Sor Eusebia Palomino.

Un tresor amagat al cor

La idea d’un musical en honor a Sor Eusebia va començar a forjar a la casa d’espiritualitat El Pilar de Sanlúcar la Mayor (Sevilla), pertanyent a les Filles de Maria Auxiliadora (Salesianes). 2015 es presentava com el moment idoni per estrenar l’obra, coincidint amb el Bicentenari del naixement de Don Bosco i amb la celebració de l’any de la Vida Consagrada.

Nascuda el 15 de desembre de 1899 a Cantalpino (Salamanca) en el si d’una família pobra, Eusebia Palomino no va tenir una infància fàcil, però a casa mai va faltar la fe. En ocasions, acompanyava el seu pare, Agustí, a demanar almoina pels pobles del voltant. Ell li va inculcar un gran amor a Jesús. Encara sent una nena, Eusebia va haver d’abandonar el col·legi per treballar com a mainadera i poder ajudar als seus.

Més endavant, va marxar a Salamanca amb la seva germana gran, Dolors, per seguir treballant. Allí va començar a freqüentar l’oratori de les Filles de Maria Auxiliadora. Les Germanes la van convidar a quedar-se com a ajudant. A poc a poc, es va sentir cridada a fer un pas més en la seva vida.

La Mare Vicaria va anar a Salamanca i va acceptar a Eusebia com postulant. Va realitzar el seu noviciat a Barcelona i es va convertir en Filla de Maria Auxiliadora el 1924. Destinada a Valverde del Camino com a cuinera i ajudant domèstica, va realitzar el seu treball ordinari de manera extraordinària.

Molts acudien a ella a la recerca d’un consell. Transmetia l’estil alegre de Don Bosco i Maria Mazzarello, tan característic de l’espiritualitat salesiana, i enriquia als altres gràcies a la seva proximitat al Senyor.
 
Abans de morir va tenir visions i èxtasi. Va morir el 10 de febrer de 1933. El seu cos descansa a Valverde. Joan Pau II la va declarar Beata el 25 d’abril del 2004.

 

També et pot interessar …