«El món nou de Don Bosco»

6 agosto 2021

Ha passat més d’un segle des de que Don Bosco va obrir el primer oratori a Valdocco per allotjar a joves exclosos i en condicions de vida precàries. Mentrestant, el desig dels salesians d’estar a prop dels més petits mai ha fallat. Avui el missatge del Sant ve explicat a través d’una estructura del barri Sant Paolo de Torí: la «Casa que acull», lloc que rep a una desena de joves menors immigrants, els anomenats menors no acompanyats.

Un documental produït recentment per la Direcció de Comunicació i Relacions amb els Ciutadans i el Territori de la Ciutat Metropolitana de Torí, que alterna la història de Don Bosco i els salesians, explicada pel periodista Gian Mario Ricciardi, amb la descripció de «Casa que acull «realitzada a càrrec dels protagonistes: el pare Alberto Lagostina, director de la casa, un tutor voluntari, els dos educadors i alguns voluntaris que ofereixen el seu treball fent possible el funcionament de l’estructura.

El missatge de la pel·lícula es pot resumir en les paraules del pare Lagostina a la fi del documental: «És la trobada entre diferents persones el que condueix a una riquesa comuna. Aquest és el nou món que volem «.

La pel·lícula, que dura uns 23 minuts, ja està disponible a YouTube en la versió italiana.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Preparando la fiesta de la Familia Salesiana (FASA) 2023 en Barcelona

Preparando la fiesta de la Familia Salesiana (FASA) 2023 en Barcelona

El 12 de diciembre, se celebró la 28ª reunión del consejo de la familia salesiana de la zona Mare de Déu de la Mercè y Virgen del Pilar, con sede en Barcelona, con la asistencia de todos sus componentes. El tema central fue definir el contenido de la V Fiesta FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...