El miracle de les castanyes a la Inspectoria Maria Auxiliadora

31 octubre 2014

Arriba novembre i amb ella la festivitat de Tots Sants. Aquest moment de l’any, envoltat de costums i tradicions que es practiquen des de fa segles, ens porta el record d’un dels successos que va protagonitzar Don Bosco a finals de 1849, un any en que gran part de la població de Torí patia fam .
 
El miracle de les castanyes, explicat per José Buzzetti i confirmat per escrit per Carlos Tomatsi, un dels primers nois acollits per Don Bosco, es trasllada cada any a les presències salesianes de l’ Inspectoria Maria Auxiliadora, que reviuen la mateixa multiplicació en cada pati , a nivell escolar, amb la Família Salesiana i en les activitats realitzades en els diferents oratoris i centres juvenils.
 
Per exemple, les cases de Campano, Algeciras i Cádiz han viscut aquesta jornada amb l’alumnat, en un ambient festiu del qual es fa ressò la premsa local.
 
Per la seva banda, Salesians Las Palmas, va convertir el pati del col·legi salesià en una bulliciosa plaça de Torí per commemorar aquest fet extraordinari de la història salesiana. Una recreació amb personatges teatralitzats que també s’ha pogut veure a la casa d’Utrera (Sevilla).
 
A Sant Boi i Badalona els més petits de la casa han pogut seguir amb l’exemple i han elaborat les seves pròpies castanyes, mentre que a Andorra i La Línea de la Concepción s’omplien les mans de tinta amb el "cartutx" de castanyes, elaborat amb paper de diari.
 
A Alcoi Juan XXIII, Villena, Málaga o Córdoba, i en el CJ Tucumán 7 d’Alacant o Eirené de Triana, aquesta festa ha servit en els últims anys com a moment de trobada de la Família Salesiana, comptant amb l’organització i la col·laboració d’alguns antics alumnes, l’AMPA i animadors de la casa.
A més, en les xarxes socials s’ha habilitat el hashtag milagrodelascastañas per compartir com se celebren aquests dies en l’any del Bicentenari.
 
Un testimoni viu en diferents punts de la Inspectoria que mostren que la Festa de Tots Sants és una oportunitat per recordar amb afecte la figura del sant italià i, amb les mans plenes de castanyes, tornar a cridar: "Don Bosco és un sant ! ".
 

També et pot interessar …