«El meu pas pel Programa de Formació i Inserció va ser un gran canvi. Vaig descobrir a què dedicar-me i em va servir per seguir endavant»

22 enero 2021

Per Salesians Badalona

Yeico, Raúl, Guillem, David, Allison, Irene, Berta, Khawla, Éder, Eden, Oriol, Josep, Abdu i Álex són els 14 alumnes que durant el curs 2019-20 van fer un PFI (Programa de Formació i Inserció) al col·legi salesià de Badalona i que ara estudien un dels tres Cicles Formatius de Grau Mitjà que oferta l’escola salesiana.

El PFI és un programa que dóna una segona oportunitat als joves que han fracassat per diverses circumstàncies en la Secundària. Salesians els acull, acompanya i durant un curs escolar els forma perquè puguin continuar la seva tasca formativa en un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Badalona compta amb tres PFI diferents: Comerç, Mecanització i Informàtica. Aquest passat curs acadèmic, la taxa d’aprovats que han pogut continuar els estudis ha estat molt alta, i molts d’ells i elles han decidit seguir la seva formació en algun dels tres Cicles esmentats.

Joves mirant el futur amb confiança

Josep, Oriol, Álex, Abdu i Éder han decidit seguir el seu camí en un Grau Mitjà de Mecanització després d’aprovar la seva PFI, alguns d’ells amb una nota alta que els va permetre no haver de fer la prova d’accés prèvia, eliminada definitivament en el present curs escolar.

«El meu pas pel PFI va ser un gran canvi per a mi. Vaig descobrir a què dedicar-me al futur i em va servir per seguir cap endavant «, afirma Josep, que va descobrir la seva vocació pel taller i considera l’escola com la seva segona casa. Per a Abdu, el PFI «m’ha ajudat a guanyar coneixements i a millorar com a persona». Són dos exemples de superació, dos alumnes que amb esforç han aconseguit ‘enganxar-se’ de nou a la formació reglada, fonamental per inserir-se al mercat laboral amb garanties d’èxit.

Eden va realitzar un PFI d’Informàtica i va decidir seguir en un Cicle Mitjà, concretament en un d’Activitats Comercials, ja que volia quedar-se al col·legi i seguir dins de la família salesiana. Per a ell, «el PFI ha estat una oportunitat de continuar creixent i fer-se un forat per continuar en un Cicle Formatiu».

La resta d’alumnat prové del PFI de Comerç i han continuat en els Cicles Formatius d’Activitats Comercials o Gestió Administrativa, els altres dos que juntament amb Mecanització oferta l’escola.

Irene va optar per Gestió Administrativa, després del «canvi radical» en la seva vida que va suposar el PFI que va aprovar l’any passat. Si és el cas, com en el de la Khawla, aquest esforç és doble perquè durant el curs van aconseguir aprovar les assignatures que els quedaven de Secundària. Quan ho van fer van poder deixar el curs perquè tenien accés al Cicle Formatiu de Grau Mitjà sense necessitat de la prova d’accés, però malgrat la pandèmia i el confinament van decidir acabar el seu PFI amb un resultat més que excel·lent.

Guillem, Yeico, Raúl i David sempre van mostrar el seu desig de continuar al col·legi perquè se sentien com a casa. El suport d’una família, cadascuna de les 14 que estan darrere dels alumnes, ha estat essencial perquè acabessin el curs amb èxit i continuaran els seus estudis. Totes aquestes famílies han mostrat el seu agraïment amb l’escola i els professors per acompanyar els seus fills i filles i ‘canalitzar’ la seva continuïtat en un Grau Formatiu.

Berta no s’ho creia quan va aprovar el PFI, després de diversos anys intentant acabar Secundària, i Allison encara recorda amb un somriure el seu pas pel PFI. Les dues reflecteixen les «ganes» que tenen de seguir estudiant i d ‘»aconseguir» els seus objectius. De moment ho estan fent, perquè totes dues han aprovat totes les assignatures en el primer trimestre …

Fins on poden arribar aquests alumnes? El límit és molt alt, fins on ells mateixos vulguin. Un exemple d’aquest èxit: Aida Lagunas, antiga alumna del CAM (equivalent al PFI) que ara mateix ha obtingut el seu Grau Universitari en Comptabilitat i Finances per la Universitat Autònoma de Barcelona. Cada un posa el seu sostre, i en el cas d’aquests alumnes és molt alt.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...