El mes de juliol a Casa Don Bosco

21 julio 2015

El mes de juliol es va inaugurar al pavelló Casa Don Bosco de Milà amb l’acte "Voluntaris Expo: un mateix lloc, moltes històries", destinat a generar debat i diàleg entre representants de diferents voluntariats de l’Expo. Joves del Pavelló Casa Don Bosco, la Unió Europea i altres nacions i organitzacions van compartir experiències per promoure la cultura del treball de voluntari a través del coneixement mutu i la reflexió sobre el present i el futur. Els Voluntaris Expo són un fenomen que no passa desapercebut: més de 12 mil joves d’una edat mitjana de 27 anys, d’Europa, Àsia, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àfrica, Amèrica Central i Oceania estan posant en el seu temps lliure la passió i el coneixement per contribuir al bé comú.

Entre d’altres esdeveniments destacats van tenir lloc "VIURE EL PRESENT, AMB ARRELS AL PASSAT, PER PROJECTAR EL FUTUR", una exposició sobre l’origen i el desenvolupament històric de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora a través d’obres i algunes xifres significatives, l’exposició titulada "L’educació és cosa del cor", realitzada pels Salesians de Llombardia, Emília-Romanya, San Marino i Lituània, que va portar el sistema educatiu de Don Bosco a l’essencial de la seva experiència i pedagogia amb la "experiència educativa-evangelitzadora" de l’Oratori Salesià, o l’esdeveniment "Educar els nous educadors", una trobada – debat organitzat per la Universitat Salesiana de Torí Rebaudengo – Iusto destinada a il·lustrar el paper i la importància de la figura del psicòleg en la relació amb l’esport i les bones pràctiques de les competències professionals.

Encara que dins del mes de juliol va destacar una data per sobre de la resta. El diumenge 12 es va viure una jornada molt important per al Pavelló salesià. Des de les 13,30h a les 18,00h es va celebrar el Dia de DON BOSCO a l’EXPO, en una jornada a la qual van assistir D. Ángel Fernández Artime, Rector Major, la Mare General Yvonne Reungoat, de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora ; Noemi Bertola, dels Cooperadors Salesians; Tullio Lucca, de l’Associació de Maria Auxiliadora; Francesco Muceo, dels Antics alumnes SDB, Paola Staiano, Antics alumnes FMA; i el diaca Guido Pedroni, de la Comunitat Misiones Don Bosco.

L’acte institucional va donar pas a un seguici encapçalat per la Banda Juvenil Salesiana Poiares en direcció a CASA DON BOSCO on, en el pati exterior, va tenir lloc un moment festiu en què els protagonistes van ser els balls d’Àsia, d’Àfrica i l’espectacle de clown dels Pallassos de Barabba, seguit d’un bufet de dolços i salats amb el Projecte Gelat dels nois de la Instituts CIOFS-FP Piemont.

El Dia de Don Bosco va ser un gran moment per compartir en el qual les paraules claus van ser l’amor, l’educació, el futur i l’esperança, en una gran festa per celebrar la presència de la Família Salesiana a l’Exposició Universal coincidint amb l’any del bicentenari del naixement de Don Bosco.

Cal destacar que Casa Don Bosco estarà temporalment a Milà. En finalitzar l’exposició, el 31 d’octubre de 2015, es traslladarà a Ucraïna, on continuarà de forma permanentment la seva missió de llar, escola, pati i espai d’espiritualitat. Tota l’estructura va ser dissenyada amb la intenció de garantir la màxima sostenibilitat possible, tant en la gestió, així com en termes de transport i trasllat al seu destí final.

 

També et pot interessar …