«El laïcat entre la sinodalitat i el discerniment»

30 septiembre 2021

Per Comunicació ISCR

El dimecres 29 de setembre va tenir lloc la Inauguració oficial del curs acadèmic 2021/22 a l’Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco (ISCR) de Barcelona.

L’acte va estar presidit pel salesià Jordi Latorre, director de l’ISCR, en representació del seu President, Ángel Asurmendi, Superior Provincial de la Inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora. L’acte va comptar com a element central amb la ponència del salesià Koldo Gutiérrez, SDB que va ser l’encarregat de desenvolupar la lliçó inaugural amb un tema d’actualitat pastoral: «El laïcat entre la sinodalitat i el discerniment».

El salesià, director de la comunitat formativa d’estudiants de Teologia de les Províncies Salesianes d’Espanya, amb seu a Madrid, durant anys ha estat Delegat de Pastoral de la Província Salesiana de Bilbao, Coordinador de Pastoral de les Províncies Salesianes d’Espanya, Director del centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, Director de la Revista Misión Joven de pastoral juvenil, i assessor de la Conferència Episcopal Espanyola en l’àmbit de la pastoral de joventut. En la seva ponència va dissertar fent-se ressò del Congrés Nacional de Laics “Pueblo de Dios en Salida” celebrat els dies 14-16 de febrer de 2020 a Madrid. Va parlar de la sinodalitat i del Discerniment com dues actituds bàsiques de l’ésser i viure Església, que han de guiar pastors i laics per caminar cap al futur de l’evangelització del món.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alumnat i de part del professorat del nostre Institut, al costat d’alguns formadors i de membres de la comunitat de la casa salesiana de Martí-Codolar. Cal destacar que aquesta edició correspon al curs LXXIII des de la inauguració de l’antic Teologat Salesià el 1949-1950,

També hi va haver ocasió de fer la lectura de la memòria d’activitats del curs anterior, referents al professorat, alumnat i equip de gestió de l’ISCR Don Bosco.

L’acte va finalitzar amb la celebració de l’eucaristia De Spiritu Sancto en la qual es va donar gràcies a Déu per l’oportunitat d’aprofundir en l’estudi de el Misteri Cristià i es va demanar la seva gràcia per formar-se com a experts agents de pastoral al servei de l’àmplia missió eclesial .

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...