El Gremi de Fabricants de Sabadell lliura un reconeixement a l’escola Salesiana de la ciutat pel projecte artèxtil innovation

4 mayo 2021

Per Salesians Sabadell

El Gremi de Fabricants de Sabadell, una associació emblemàtica de la ciutat amb més de 460 anys d’història, ha lliurat un diploma de reconeixement a l’escola Salesians Sabadell pel desenvolupament del projecte STEM Artèxtil Innovation.

Aquest projecte té com a objectiu fer protagonista a l’alumnat en la construcció del seu propi coneixement, donant molta importància al treball cooperatiu i incentivant els processos d’investigació. El projecte parteix de l’entorn de l’alumnat i uneix la ciutat de Sabadell amb els propis orígens de l’escola. L’escola Salesians de Sabadell va néixer el 1961 com a necessitat d’una de les empreses tèxtils amb més renom de la ciutat, l’empresa Artèxtil, per fer arribar l’educació als fills i filles dels seus treballadors.

Amb aquest projecte, els nois i noies s’endinsen en el món tèxtil des del seu procés de fabricació fins a la nova manera de repensar el model actual de producció i consum amb l’economia circular. El repte final, aconseguir fer una col·lecció de samarretes per equips que caldrà defensar en la desfilada final. A partir d’aquí s’activa la comunicació, el diàleg i la discussió en petit i gran grup per construir coneixement de forma compartida.

El Gremi de fabricants valora com el projecte promociona el món tèxtil, impulsa noves vocacions, enllaça el jovent amb les arrels de la indústria de Sabadell i preserva la història. La Sra. Rosvi Moix, presidenta del Gremi, també posa en valor la col·laboració, el treball en equip, la transmissió de coneixements entre generacions, la creativitat, l’esforç i la constància que conflueixen en aquest projecte #STEM.

A més a més, aquest es un treball en xarxa on també han col·laborat les àvies dels alumnes, l’Associació Amics del Tèxtil de Sabadell i l’Escola Superior de Disseny de la ciutat (ESDI), fet que ha permès enfortir el projecte dotant-lo de més qualitat i magnetisme.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...