El Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco anuncia els guanyadors de la primera edició

23 noviembre 2021

Per Manuel Serrano

El Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco  (DBGYFF, en les seves sigles en anglès)  va celebrar el seu acte de cloenda el passat  19 de novembre. Torí va acollir la cerimònia final de la primera edició d’aquest certamen, que es va poder seguir online des de la pàgina web  https://www.dbgyff.com/es/.

Durant tres mesos, joves de tot el món han tingut l’oportunitat de presentar els seus curtmetratges al primer festival mundial de cinema salesià. Prop de 1.700 projectes audiovisuals  han concursat al certamen, amb el lema  ‘Ens mou  l’esperança’.

Candidatures

Els curtsprocedien d’un  total de  116 països. Índia  va ser el país amb més candidatures presentades (287 vídeos), mentre que Espanya ocupa  el sisè lloc (59 vídeos). L’anglès (340 vídeos), l’espanyol (268 vídeos) i el persa (117 vídeos)  van ser els idiomes predominants entre els projectes participants.

Els concursants s’havien d’inscriure en alguna de les cinc categories del festival: curts de ficció d’1 a 10 minuts; curts de ficció de fins a 1 minut; curts d’animació d’1 a 10 minuts; curts d’animació de fins a 1 minut; i vídeos musicals de fins a 5 minuts.

 

Procés de selecció

La selecció dels curtmetratges va estar  a càrrec d’un  jurat preliminar,  format per representants de tots els continents i de diferents llengües i cultures, competents en el camp del cinema i en el món de la joventut. El jurat  va dur a terme tres fases de selecció progressiva i, després d’un recorregut transparent i qualificat,  va reduir  les  pel·lícules candidates  als diferents premis a  110.

Des dels primers dies de novembre, el gran jurat del festival -compost per destacades personalitats en el camp de la cinematografia, l’art, la cultura i la comunicació- van estar visualitzant i avaluant els vídeos finalistes.

Les cerimònies de presentació dels finalistes i el lliurament de premis als guanyadors es van celebrar els dies  18 i 19 de novembre, en centenars d’ubicacions diferents, al llarg de tots els fusos horaris del món.

Una idea madura

El Rector Major  desitjava posar en marxa un festival mundial per involucrar a milers de joves des del seu primer mandat al capdavant de la Congregació (2014-2020). La idea va madurar amb l’esclat de la pandèmia, amb la qual s’ha demostrat que  la humanitat necessita l’energia i la mirada esperançada dels joves. Per aquest motiu, el lema del festival s’inspira en el de l’Aguinaldo del Rector Major per a la Família Salesiana aquest any: ‘Ens mou l’esperança’.

«La participació que hem vist fins ara, els comentaris rebuts de les obres de tot el món, la competència de les obres rebudes i la passió que també els jurats hi estan posant… Tot això ens fa pensar que el DBGYFF ja ha aconseguit encendre una flama d’esperança en el cor de molts joves  –va assegurar  Harris Pakkam, director del festival-. I ara ens preparem amb confiança per a la final».

Guanyadors per categories

Els Guanyadors de les 5 categories del ‘Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco’ van ser anunciats aquest passat divendres 19 de novembre a la tarda, en un acte presencial celebrat a Torí, amb la participació del Rector Major, don Ángel Fernández Artime. Els premiats van ser:

Ficció (1 min): «Corazón azul» de Daniel Flamenco (El Salvador).

Ficció (10 min): «Delirious» de Jasmina Huynh (Àustria).

Animació (1 min): «Epiphany» de Gabriel Cerqueira (Brasil).

Animació (5 min): «La nit dels homes» de Raquel Arias (Espanya).

Vídeo musical (5 min): «Thenupfu ruli» d’Albert Seluokuolie Rutsa (Índia).

Pots visualitzar els curtmetratges a la web: https://dbgyff.com/es/index.html

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...