L’obstinació dels salesians en un dels països més afectats pel Covid-19

20 septiembre 2020

Per Salesians Comunicació.

Els casos de covid-19 a Etiòpia creixen cada dia més i s’acosta la quota de 70.000 infectats, amb més de mil morts confirmats des de l’inici de la pandèmia. L’Organització Mundial de la Salut, ha posat a Etiòpia entre els 13 països africans més a risc per coronavirus.

Un dels principals sectors que la difusió del virus afecta és el sistema educatiu. La pandèmia des de març ha produït el tancament d’escoles i universitats. Aquesta situació ha posat a les autoritats, al Ministeri d’Educació, als instituts i als pares i estudiants en una situació sense precedents. Hi ha més de 26 milions de joves i nens que no poden freqüentar el col·legi.

El Ministeri afirma que està estudiant les mesures pertinents per a poder obrir les escoles, però que encara no es troba una solució. Basti pensar que les escoles etíops reben diàriament entre 50 i 60 alumnes en una sola classe. Com a conseqüència és molt difícil mantenir el distanciament social entre els estudiants, perquè generalment un mateix banc és compartit per 2 o 3 nois.

Malgrat les preocupacions de les escoles i dels sindicats, tots els edificis escolars, inclosos els dels salesians, romanen tancats. Els centres de formació professional estan avaluant si és possible obrir, rebent solament un nombre limitat d’estudiants.

Les accions dels fills de Don Bosco a Etiòpia, entretant, no es limiten solament al sector de la instrucció. En aquests mesos els recursos posats a disposició pels salesians van ser invertits també per a comprar béns de primera necessitat, materials sanitaris, racions d’aliments, contenidors per a l’aigua, vestits i flassades. A més es van realitzar nombrosos programes de sensibilització per a augmentar la consciència entre la població sobre perill que el virus comporta.

A la lluita contra el covid-19 van prendre part els salesians de totes les comunitats presents a Etiòpia, al costat de les religioses caputxines i ursulines, a molts laics i col·laboradors en la missió.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...