El context Covid19 aporta un nou rumb a la música a Salesians Palma del Río

3 noviembre 2020

Per Salesianos Palma Del Río

Hi ha una frase que diu que «els pitjors moments donen naixement a les millors oportunitats». Sens dubte aquest ha estat el cas a Palma del Río.

La situació de pandèmia que s’està vivint està obligant a canviar de rumb i fins i tot reinventar sobre la marxa. És per això que, per motius d’higiene i seguretat, resulta contraproduent l’ús de la flauta per a l’expressió instrumental en l’assignatura de Música tant a Primària com en l’etapa de l’ESO. Un instrument que, dins de la pedagogia musical Orff, ha estat implantat en el sistema educatiu durant molts anys, i en centres com Palma del Río, pràcticament l’únic recurs per desenvolupar l’expressió instrumental.

Amb l’objectiu de mantenir en aquest centre una educació musical el més completa possible i de qualitat (la música és part inherent  al caràcter propi i identitat de les Cases Salesianes), va sorgir la idea de reemplaçar la flauta per un nou instrument respectuós amb la mesures de seguretat davant la COVID-19: l’ukelele.

«Gràcies a l’inestimable suport de l’administració de l’escola, a la confiança de l’equip directiu, i a l’esforç per part de les famílies, hem pogut tirar endavant un projecte d’implantació de l’ukelele a les classes de Música de 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO «, comparteixen des del centre educatiu sobre aquest recent canvi que aporta nombrosos avantatges de desenvolupament psicomotor respecte a la flauta. «Un projecte innovador, original i motivador que tant la nostra companya Elena Cachinero a Primària com Rafael Vázquez a Secundària s’afronta amb moltíssimes ganes i il·lusió i que sorprenentment ja està començant a donar els primers fruits gràcies al talent dels nostres alumnes», afegeixen des del centre salesià sobre aquesta beneficiosa experiència.

«Els pitjors moments donen naixement a les millors oportunitats». A Palma del Río el canvi sona com un bon ukelele.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...