El constant reconeixement de la Formació Professional a Jerez de la Frontera

19 noviembre 2020

Per Susana Castillo.

El passat 13 de novembre, directius de el Centre Salesià “Manuel Lora Tamayo” van visitar la seu del Grup Electrostocks, empresa dedicada a la distribució de material elèctric, climatització i fontaneria, amb àmplia presència en el mercat nacional.

En les seves instal·lacions ubicades a Jerez de la Frontera, el gerent de l’empresa, Antonio Arévalo, en compañía d’Antonio Duarte, Antonio Amaya i Miguel Ángel Cáceres, antics alumnes de la Casa Salesiana de Jerez, van destacar la importància de la Formació Professional en la societat actual i la tasca que, en favor de les joventuts professionals, ve desenvolupant el Centre Salesià “Manuel Lora Tamayo” des de fa més de mig segle.

Per la seva banda, Mario Pardos, director titular de la Casa Salesiana, juntament amb Arturo Solís, coordinador responsable del departament de Formació en Centres de Treball i de la secció d’Electricitat, Climatització i Robòtica, van destacar tant el paper imprescindible del sector empresarial en l’actual i complicat entorn laboral, com l’extraordinari esforç que realitza en la promoció i manteniment de llocs de treball, tot això personalitzat en aquesta ocasió en el Grup Electrostocks, empresa benefactora del projecte salesià de Don Bosco a Jerez, que aposta per la formació professional i integral dels joves.

L’acte va concloure amb el lliurament al gerent de l’empresa d’una imatge de Maria Auxiliadora per part del representant a Jerez de la Societat de Sant Francesc de Sales.

Els Salesians i la Formació Professional

La Formació Professional és el vaixell insígnia de l’ensenyament salesià. Els centres salesians mantenen acords amb diferents empreses amb les quals millorar la formació oferta als alumnes per aprendre un ofici.

En els últims anys, s’ha incorporat als programes d’estudis la FP Dual, una modalitat que permet als alumnes formar-se professionalment en empreses que col·laboren amb els centres salesians. D’altra banda, des de Salesians s’ha reforçat la FP Bàsica amb l’objectiu d’oferir una nova oportunitat a alumnes que han tingut dificultats per finalitzar els estudis obligatoris.

En l’actualitat, més de 18.600 joves aprenen un ofici en 61 centres salesians de FP a Espanya, en els quals treballen al voltant de 1.500 docents.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...