El Consell de la Federació de la Comunitat Valenciana realitza la seva primera trobada presencial des que va començar la pandèmia

10 mayo 2021

Per Salesians Comunicació.

El diumenge 9 de maig es va reunir presencialment el Consell de la Federació a Salesians Joan XXIII d’Alcoi amb l’acollida del CJ Pinardi. Aquesta va ser la primera reunió presencial des que va començar la pandèmia. En la trobada van participar-hi salesians animadors dels centres juvenils, presidents i els membres de la Junta Permanent de la Federació, al voltant de 25 persones.

Els moments més destacats van ser aquells en què es va compartir formació i reflexió. Un primer moment formatiu en matèria de participació va abastar el tema de l’associacionisme com a mitjà de participació i va estudiar com participar en el dia a dia de les associacions. Un segon moment va estar dedicat a la reflexió sobre la Comunicació de la Federació, com a base per a la renovació del Pla de Comunicació.

 
«Aquests dos moments van resultar interessants tant per a la Federació, que recull les opinions i necessitats de les seves entitats associades per integrar-lo en el seu dia a dia, com per als centres juvenils que, a més de» crear Federació «poden prendre aquestes iniciatives com a pròpies en les seves realitats i seguir creixent en matèria de participació juvenil», expliquen fonts de la Federació.
 
Durant aquest temps de pandèmia, la Federació ha realitzat trobades en línia, i ha participat en reunions dels òrgans de representació de la Federació amb normalitat, arribant fins i tot a celebrar l’assemblea de febrer on-line i enviant a cadascuna de les persones participants (unes 50) una caixa amb contingut per a la reunió.
 

La Federació Don Bosco

En els primers anys de la dècada dels 70, alguns dels centres i associacions, avui federats, van començar la seva tasca educativa treballant primer amb col·lectius juvenils i, més tard, evolucionant i ampliant el seu camp d’intervenció cap a programes d’infància. Gairebé vint anys després, aquests centres i associacions, van trobar la necessitat d’una major coordinació a nivell autonòmic per potenciar les seves accions locals, el treball en xarxa i l’impacte social de la seva àmplia i experimentada tasca educativa amb infants i joves.

D’aquesta manera, el 1988, es va fundar la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de la Comunitat Valenciana, una entitat d’educació en el temps lliure d’àmbit autonòmic i sense ànim de lucre, que basa el seu estil educatiu en la Proposta Educativa dels Esplais i Centres Juvenils Salesians i en els valors del Voluntariat.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...