El Colegio Mayor San Juan Bosco reconegut amb la Medalla de la Ciutat de Sevilla pels seus 75 anys de vida

8 septiembre 2020

Per Salesians Comunicació.

Dilluns 7 de setembre es va fer públic per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sevilla la proposta de les distincions honorífiques de la ciutat per a persones i entitats corresponent al 2020 entre les que es troba el Colegio Mayor San Juan Bosco. Aquestes distincions es lliuraran el proper 23 de setembre a Fibes pel fet que la crisi sanitària originada pel COVID 19 va impedir la celebració del tradicional acte institucional que se celebra tots els anys el 30 de maig al Teatre Lope de Vega amb motiu del Dia de San Fernando, patró de la ciutat.

En ocasió de la celebració del 75è aniversari de la casa salesiana, l’ajuntament, presidit per Juan Espadas, antic alumne salesià, ha tingut a bé reconèixer la tasca educativa a favor de la ciutadania de Sevilla en l’apartat de tasca docent, educativa i investigadora . A la nota de premsa en la qual es difon el guardó es reconeix la tasca de el Colegio Mayor San Juan Bosco com una «institució educativa i cultural de referència, per la qual han passat 3.500 col·legials que han pogut accedir a formació humana i professional oberta als valors transcendents i de la societat que els tocaria construir «.

Cal destacar que aquest reconeixement arriba 25 anys després de la insígnia d’Alfons X el Savi concedida al Colegio Mayor San Juan Bosco a l’aniversari de les seves noces d’or el 1995.

La Casa Salesiana va agrair a través de les xarxes socials a quants han fet possible aquesta distinció amb el seu suport, estima i reconeixement a més de set dècades d’història.

Una casa amb 75 anys d’història

Des de l’any 1943 la Congregació dels Salesians de Sant Joan Bosco no ha deixat d’acompanyar als universitaris a Sevilla a través de la seva «Casa» amb un primer grup d’universitaris que van viure a la casa salesiana de Sant Benet de Calatrava al centre de Sevilla mentre es construïa l’edifici actual al costat del carrer Rierol. La paraula «Casa» no és un recurs metafòric per als Salesians. Dir «Casa» fa referència a l’ambient especial i a l’estil educatiu que caracteritza la labor.

Els Salesians segueixen avui endavant en el seu treball d'»acompanyar» i afavorir el desenvolupament integral dels universitaris amb la finalitat de seguir, fidel al seus orígens, millorant la societat a través de la seva dedicació educativa i evangelitzadora de la joventut. Tots els anys a l’inici de el curs acadèmic s’obre el Colegio Mayor San Juan Bosco a més d’un centenar d’universitaris disposades a viure una experiència de formació, amistat i companyerisme. Els Salesians fan any rere any tot el possible perquè es compleixin els objectius educatius i pastorals de la seva missió amb els joves: formar bons cristians i honrats ciutadans a través d’una metodologia pròpia anomenada «Sistema Preventiu».

Al llarg dels seus 75 anys d’existència, el Mayor San Juan Bosco ha contribuït a enriquir la vida política, acadèmica, religiosa, cultural i social amb els seus antics col·legials que han ocupat responsabilitats de grau màxim. Ells són el signe evident dels valors personificats que Sant Joan Bosco va treballar amb els joves i que els seus Salesians segueixen desenvolupant.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...