El claustre de Salesians La Almunia participa en una inèdita sessió formativa

21 enero 2021

Per Salesians Comunicació.

El claustre de l’escola salesiana Laviaga-Castillo de La Almunia de doña Godina (Zaragoza) va participar el dijous 14 de gener en una inèdita sessió formativa: «Coronavirus, una mirada des de l’humanisme» impartida pel salesià José J. Gómez Palacios.

La situació meteorològica adversa creada per la borrasca «Filomena» no va ser impediment per a la celebració d’aquesta conferència que mostra nous matisos i convida a una reflexió allunyada de negres visions apocalíptiques i d’ingenus optimismes.

José J. Gómez Palacios, recolzat en suggerents imatges i cuidant escrupolosament totes les mesures sanitàries, va presentar primerament la visió dels sociòlegs europeus més rellevants: propostes per col·locar a les persones en peu com el més valuós d’aquesta societat lacerada per aquesta i altres pandèmies.

La segona part va versar sobre les aportacions realitzades per la teologia: crides a una conversió profunda que ens acosti al Déu de la misericòrdia, la fraternitat,  l’esperança i a la cura de la casa comuna.

Va tancar la seva intervenció amb les idees abocades pel Papa Francesc en els seves nou catequesis sobre la pandèmia.

Els participants van valorar aquesta formació com una finestra oberta al futur des de perspectives inèdites i en sintonia amb el projecte educativo-pastoral. Una manera de superar els trillats paisatges de l’estadística a la qual ens sotmeten els mitjans de comunicació.

 

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...