Dos segells postals pels 200 anys del naixement de Don Bosco

22 mayo 2015

Amb motiu del Bicentenari del naixement de Don Bosco, el passat 19 de maig l’Oficina de Correus d’Itàlia i l’Oficina de Correus del Vaticà van emetre dos segells postals per celebrar el Sant dels Joves amb una emissió conjunta entre els dos estats.

El tema dels segells va ser idèntic, així com el preu (80 cèntims d’euro), que equival a una simple carta de correspondència entre els dos estats i en l’intern d’ells. L’única diferència està en la grandària, una mica més gran en la versió italiana.

Els segells van ser realitzats per l’Oficina Filatèlica i Numismàtica de Plaça Sant Pere, i per Itàlia han estat adaptats per l’Institut Poligràfic i Zecca l’Estat, que ha preparat la impressió en format adhesiu per 800.000 exemplars, amb fulles de 28 peces cadascuna. Al Vaticà s’ha llançat una emissió de 250.000 exemplars, agrupats en fullets de sis, que també contenen una banda adhesiva.

La gràfica està composta pel logotip utilitzat per celebrar el Bicentenari, els elements constitutius són un retrat de la cara de Don Bosco, el número "200" i la Família Salesiana i els joves en festa.

Juntament amb l’emissió estan previstos per Itàlia, els productes habituals, com ara el butlletí que descriu l’emissió i, probablement, la carpeta que es realitza per a aquests esdeveniments.

Aquests no són els únics esdeveniments filatèlics relacionats amb l’any del Bicentenari. Només per a Itàlia cal recordar, per exemple, el filatèlic especial emès per l’Oficina de Correus d’Itàlia el 31 de gener passat i l’exposició de les imatges sagrades de Don Bosco a Barcellona Pozzo di Gotto (Messina).

També et pot interessar …