Dos salesians entre els nous cardenals nomenats pel Papa Francesc

16 febrero 2015

El passat dissabte 14 de febrer, en el marc del Consistori ordinari públic convocat pel Sant Pare per a la creació de 20 nous cardenals, es va conèixer el nomenament de dos salesians entre aquest grup: Daniel F. Sturla, i Charles M. Bo, arquebisbes de Montevideo i Yangon.

Mons. Daniel Fernando Sturla Berhouet, Arquebisbe de Montevideo (Uruguai), va néixer a Montevideo (Uruguai) el 4 de juliol de 1959. Va entrar a la Congregació Salesiana a finals dels anys setanta, i va fer la seva primera professió religiosa el 31 de gener de 1980. Va ser ordenat sacerdot el 21 de novembre de 1987.


El 2008 va ser nomenat Inspector Salesià per a l’Uruguai i immediatament va ser triat President de la Conferència de Religiosos i Religioses de l’Uruguai (CONFRU). El 2012 va ser nomenat Bisbe Auxiliar de Montevideo, i el 11 febrer 2014 va ser nomenat Arquebisbe de Montevideo pel Papa Francesc.

Mons. Charles Maung Bo, S.D.B., Arquebisbe de Yangon (Birmània). va néixer a la Vila de Monhla el 29 d’octubre de 1948. Va ser ordenat sacerdot dels Salesians de Sant Joan Bosco a Loshio, el 9 d’abril de 1976. Va ser ordenat Bisbe el 16 de Desembre de 1990 a la diòcesi de Lashio a l’Estat de Shan.

En les seves paraules als Cardenals, el Papa els va cridar a la caritat, a la denúncia de la injustícia i al servei alegre de la veritat.

Diumenge 15, els nous Cardenals van participar amb la resta de nomenaments i altres membres del Col·legi Cardenalici de la solemne concelebració que va presidir el Papa Francesc a la Capella Papal de Roma. 

També et pot interessar …