Dos joves de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comencen a Itàlia el noviciat salesià

9 septiembre 2020

Per Salesians Comunicació.

El noviciat internacional de Genzano (Roma) acull els nous novicis, entre ells quatre espanyols, que tindran un any intens de formació i discerniment abans de la seva primera professió religiosa.

El passat 7 de setembre va començar a Genzano (Roma) el noviciat salesià per a un grup de 15 joves de diversos països europeus, entre ells quatre espanyols: Àngel Moraleda i Daniel Sabuco, de la Inspectoria Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla, i Daniel García i José García, de la Inspectoria Santiago el Mayor, amb seu a Madrid.

En el marc de l’eucaristia, els joves, acompanyats per 5 formadors que estaran al seu costat al llarg de tot l’any, van rebre dos documents importants, com a signe de l’inici d’aquesta etapa formativa: la Bíblia, i el Projecte de vida de els Salesians de Don Bosco.

El noviciat és una etapa de la formació inicial dels religiosos en la qual, durant un o dos anys, depèn de cadascuna de les congregacions, els candidats a formar part d’aquesta congregació es dediquen intensament a conèixer l’institut religiós, a conèixer-se ells mateixos destriant la seva vocació, les seves motivacions. És un temps d’oració, d’estudi dels principis de la vida religiosa i d’experiència comunitària. Al terme de noviciat es realitza la primera professió religiosa, temporal, que s’anirà confirmant en anys successius fins a la professió perpètua dins de la congregació.

La casa de Genzano és un dels dos noviciats internacionals que la Congregació salesiana té a Europa. L’altre està al Colle Don Bosco, el lloc, prop de Torí, on va néixer el fundador dels salesians. Aquest any hi haurà uns 450 novicis salesians a tot el món.

Els joves que han iniciat el noviciat a la casa salesiana Sant Lluís Versiglia de Genzano, a uns 30 km a sud de Roma, ja van estar junts durant el mes d’agost en el curs d’italià que van realitzar al Colle Don Bosco de Turín.El noviciat internacional de Genzano (Roma) acull els nous novicis, entre ells quatre espanyols, que tindran un any intens de formació i discerniment abans de la seva primera professió religiosa.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...