Dos centenars de Salesians Cooperadors d'Espanya i Portugal peregrinen per la terra de Don Bosco

18 agosto 2015

Ahir, 17 d’agost, va ser un dia intens amb el Rector Major, qui va oferir propostes d’acció i reflexió per a tota la Família Salesiana.


Són 200 els Salesians Cooperadors d’Espanya i Portugal els qui estan fent la peregrinació per la terra de Don Bosco en aquest any bicentenari dins del projecte “El 3×3 de la teva fe”; procedeixen de tots els centres de la Regió Ibèrica per viure en Família el tancament de l’any bicentenari.


El 17 d’agost s’hi va celebrar la trobada amb el Rector Major a Torí, qui va presidir l’Eucaristia en la qual va fer la promesa com a Salesià Cooperador, Ricardo Blanco, del Centre La Fontana de León i en el qual la resta dels participants han renovat la mateixa.


Les principals idees de l’homilia del Rector Major hi poden resumir-se a ser capaços de canviar l’Associació perquè els joves vulguin pertànyer a ella; el Moviment Juvenil Salesià hauria de considerar a l’Associació de Cooperadors com una etapa final del procés; cal presentar la vocació del salesià cooperador; els Salesians Cooperadors han d’atrevir-se a somiar presències noves i específiques i comprometre’s en elles; el carisma comú només estarà garantit per la resposta diversa i específica de la Família Salesiana.


Al llarg de dia a més, el grup es va visitar els llocs de Valdocco i els més joves i petits de la trobada hi van tenir l’oportunitat de parlar de tu a tu amb el Rector Major.


Un regal del dia, tal com ho comentaven en alguns missatges els propis protagonistes, va ser el fet de trobar-s’hi amb 120 Salesians Cooperadors de la Xina amb el seu arquebisbe també salesià.

També et pot interessar …