“Dones emprenedores a Zway, Etiòpia”, nou projecte d’Aprenentatge i Servei a Salesians Sabadell

29 diciembre 2021

Per Salesians Sabadell

Enguany, Salesians Sabadell ha engegat una nova optativa per als alumnes de 3r de l’ESO. Acompanyats per Bosco Global l’escola ha donat forma a “Dones emprenedores a Zway, Etiòpia”; un projecte que pretén sensibilitzar els joves sobre els processos d’apoderament en dones que viuen situacions de vulnerabilitat, només pel fet de ser dones.

Una injustícia que es focalitza en un punt concret del continent africà per tal de fer més enriquidor i veraç l’aprenentatge, però que es podria extrapolar a molts altres territoris del planeta.

En termes generals, la raó de ser de L’APS (Aprenentatge Servei) és garantir als estudiants que, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, coneguin l’exercici actiu de la ciutadania i, sobretot, posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Entre els objectius més específics de la matèria hi ha el de potenciar el protagonisme juvenil per esdevenir impulsors d’accions de sensibilització a la ciutat; apropar al jovent situacions de vulneració dels Drets Humans des de la perspectiva de gènere; promoure el protagonisme juvenil per esdevenir impulsors d’actituds i accions en defensa d’aquests drets; promoure entre els destinataris/es el coneixement i la interiorització dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i donar a conèixer les vulneracions dels drets humans per motius de gènere en els
entorns locals i globals.

Malauradament, a causa del conflicte bèl·lic creixent que s’està gestant a Etiòpia, la lliure comunicació entre les nostres interlocutores, un grup de noies de Zway, i Bosco Global s’ha vist dificultada. Per aquest motiu s’ha contactat amb diverses entitats involucrades en la lluita cap als ideals de justícia i igualtat social per poder seguir gaudint d’un aprenentatge més vivencial i sentir-se partícips d’un servei cap a la comunitat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...