Don Bosco Internacional prepara la festa de Don Bosco amb una trobada educativa

18 enero 2021

Per Salesians

DBI, l’oficina de la Congregació Salesiana que s’ocupa de promoure els drets dels joves davant les institucions europees, vol incentivar amb aquest esdeveniment la reflexió sobre el paper de l’educació. En vigílies de les celebracions anuals de Don Bosco, Don Bosco Internacional té la intenció de fer un balanç de les experiències apreses dels seus socis al costat de molts joves, especialment els més vulnerables, per conscienciar el públic sobre el potencial de l’educació pensant pel futur d’Europa.

«En el marc continental de l’Espai Europeu d’Educació i en aquells globals, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el Pacte Mundial per l’Educació, volem que, reduint les desigualtats i prevenint la discriminació a través d’una educació de qualitat i inclusiva, cap menor ni cap jove es quedi enrere a Europa «expliquen a DBI.

 «Aquesta iniciativa té com a objectiu destacar algunes de les millors pràctiques i aliances existents a Europa i internacionalment per construir societats adequades per als infants i joves. Noves mesures prometedores a nivell europeu, com la Garantia Infantil, poden portar-nos en aquesta direcció. Volem subratllar com les plataformes i xarxes europees, entre elles EurochildSIRIUS, estan promovent la contribució de la societat civil a aquest important esforç amb un enfocament de drets «, afegeixen.

L’acte programat per al divendres 29 de gener a les 12 hores serà inaugurat pel secretari executiu de DBI, Renato Cursi, i comptarà amb la participació de nombroses personalitats relacionades amb l’educació a Europa.

Hi participarà el pare Jean-Marie PetitclercAchim JaegersMicaela Valentino, el pare Robert KukuczkaGema Rodríguez i el pare Antoine Farrugia. Cada un d’ells abordarà un tema concret, com la situació dels NEET (Neither in Employment or in Education or Training), els menors no acompanyats, els joves gitanos, els joves que pateixen addiccions i els joves en els serveis d’assistència.

Posteriorment, es projectarà «One World«, un vídeo educatiu produït per la «Don Bosco International Media Academy”  (DBIMA).

També hi seran presents el pare Tarcizio Morais, coordinador d’escoles i formació professional; el doctor Mialy Dermish, secretari general de la xarxa SIRIUS; el pare George Tharanyil, director executiu del Don Bosco Tech AfricaMarie-Louise Coleiro Preca, presidenta d’Eurochild.

Les conclusions de la trobada es confiaran al pare Miguel Ángel García Morcuende, president de la DBI i conseller general de Pastoral Juvenil de la Congregació.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...