Don Bosco F5 serà la primera escola digital inclusiva a Andalusia

12 marzo 2021

Per Salesians Comunicació

Don Bosco F5, primera escola digital, inclusiva i solidària que es desenvoluparà a Andalusia sota el model pedagògic “Simplon.co” ha seleccionat a 25 participants per formar-los en noves tecnologies. Aquest projecte sorgeix gràcies a la col·laboració de la Fundació Don Bosco Social i Factoría F5 que comptaran amb el finançament d’Endesa i s’emmarca dins de les activitats que desenvolupa la Fundació Don Bosco Social al Polígon Sud de Sevilla, considerat com una de les zones més vulnerables d’Espanya, on un gran nombre de menors, joves i les seves famílies es troben immersos en situacions d’alta vulnerabilitat, principalment en matèria d’ocupació.

En les poblacions més juvenils, la manca d’accés al mercat laboral ve predeterminada per l’abandó primerenc de la formació, que impedeix arribar a una adequada capacitació laboral i les habilitats necessàries per accedir a un lloc de treball.

La presència de la Fundació Don Bosco Social al Polígon Sud s’inicia a principis dels anys 90 amb la posada en marxa de Cases d’Acollida per a menors tutelats i Projectes d’Intervenció Socioeducativa i Inserció sociolaboral.

Don Bosco F5 busca tendir ponts entre una necessitat social i econòmica.

Segons l’informe AROPE, 12,3 milions de persones es troben en situació d’exclusió social a Espanya, contrastant amb els més de 56.000 llocs de treball tecnològics que estan sense cobrir segons la Fundació Telefónica.

Aquest projecte es genera també com a resposta davant la Crisi generada pel COVID-19, buscant una aliança estratègica entre líders en intervenció social, Formació Tecnològica i compromís empresarial.

Es tracta d’una aposta pel talent amagat, especialment entre dones en situació de precarietat, joves sense titulació, persones aturades de llarga durada, sol·licitants de protecció internacional, d’ètnia gitana, joves extutelats per l’Administració pública, immigrants i tots aquells col·lectius que parteixen d’una situació de desigualtat.

Per al seu desenvolupament, s’emprarà una metodologia innovadora enfocada a la inserció laboral, apostant per una pedagogia activa, 100% pràctica, barrejant dinàmiques en aula i en línia, mètodes deductius d’aprenentatge i orientació professional constant.

Destaca en aquesta pedagogia, la realització de projectes reals per a organitzacions, Masterclass de professionals de sector, Meetups, hiring days amb empreses i fires d’ocupació.

Don Bosco F5 formarà part de la primera xarxa d’escoles digitals inclusives i solidàries d’Espanya, que compta ja amb presència a Barcelona, ​​Madrid, Bilbao i Astúries.

Un Boootcamp inclusiu

Un dels aspectes més interessants d’aquest Bootcamp inclusiu és que es pot accedir sense coneixements previs en l’àmbit de les tecnologies, accedint de forma gratuïta a una formació en les competències més buscades pel sector digital.

L’experiència de les escoles F5 que estan en marxa, ens diu que s’arriba a un 76% de taxa d’èxit, entès com la inserció laboral, el retorn a la formació o l’emprenedoria d’un projecte empresarial en els mesos immediatament posteriors a la participació en la formació.

A nivell tècnic, es tracta d’una Formació de 1.000h sobre Disseny i desenvolupament front-end de webs i aplicacions (HTML, CSS i JavaScript), Disseny i desenvolupament back-end de webs i aplicacions, Disseny d’experiència d’usuari i prototipat, utilització de metodologies Agile, com Kanban o Scrum.

Els elements que es valoren per accedir al Bootcamp són l’autonomia personal, la lògica, la motivació i la capacitat de treball en equip.

Després de rebre més de 150 sol·licituds, 40 persones que es troben en circumstàncies personals, econòmiques i/o socials desfavorables, han superat l’exigent procés de preselecció, entre les quals hem seleccionat a les 25 que han demostrat major motivació i capacitat per aprofitar aquesta gran oportunitat.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...