Del mentor a l’aprenent des de les aules de Salesians Palma del Río

18 diciembre 2020

Durant dues setmanes l’alumnat de 1r de Batxillerat de Salesians Palma del Río ha viscut l’experiència del mentoring consistent en passar una jornada laboral amb un professional de la seva elecció per conèixer de primera mà si és veritablement al que vol dedicar-se en un futur.

La mentoria és una relació de desenvolupament personal en la qual una persona més experimentada o amb major coneixement ajuda a una altra com a aprenent. Bozeman i Feeney van definir la mentoria com «un procés per a la transmissió informal del coneixement, el capital social i el suport psicosocial, percebuts pel recipient com a rellevant per al treball, la carrera o el desenvolupament professional», La mentoria envolta la comunicació informal , usualment cara a cara i durant un període de temps sostenible entre una persona que es percep posseïdor de més coneixement rellevant, saviesa o experiència (el mentor) i una persona que es percep amb menys (l’aprenent).

«Aquest curs hem hagut d’adaptar-nos a les circumstàncies i el primer contacte ha estat per vídeotrucada, esperant que la situació sanitària millori i puguem anar a visitar-los més endavant», comenten des del centre educatiu. Gràcies a aquest procés d’aprenentatge es treballen intervencions per millorar habilitats acadèmiques, l’assessorament, la tutoria o la capacitació.

«Donem les gràcies a tots els professionals que hi han col·laborat i esperem que això serveixi perquè el nostre alumnat s’hagi orientat en el seu futur acadèmic i professional», afegeixen des del centre salesià.

 

També et pot interessar …