Curs d'Animadors de Temps Lliure Juvenil

14 agosto 2014

En la seua inauguració el passat dia 11, els participants van comptar amb la presència i la paraula de l’Inspector salesià Cristóbal López, acompanyat pel seu Vicari, Ángel Asurmendi, i Juan Bosco Sancho, conseller inspectorial.

L’Inspector va convidar als joves a ser autèntics animadors, donant vida i ànima als xiquets i joves amb els quals treballen, a aprofitar l’experiència de conviure i compartir, fent comunitat, i a no renunciar mai a la tasca evangelitzadora.

Participen en el curs 30 alumnes i alumnes d’entre 19 i 25 anys, pertanyents a grups i centres juvenils salesians de la Comunitat Valenciana, en concret Porta Oberta (Borriana), Amics i Entre Amics (València), Pinardi i Scouts Brownsea (Alcoi), Centre Juvenil Don Bosco (Villena), i Tucuman 7 (Alacant). De la coordinació i animació s’encarrega un Equip 0 de set persones, antics animadors dels centres i s’explica sempre amb la participació de professors especialistes.

En aquesta setmana intensiva es treballen blocs formatius sobre la identitat i l’estil de l’animador en un grup salesià, la gestió dels grups i associacions, la capacitat de comunicació i les tècniques pròpies de les activitats d’aire lliure.

A més d’aquesta fase intensiva, el curs d’Animador de temps Lliure Juvenil compta amb una altra sessió intensiva, tasques on-line a través de la plataforma de l’Escola, tres cursos monogràfics i un període de pràctiques en els propis centres juvenils o grups dels quals es prové. Aquestes tasques s’aniran realitzant al llarg del pròxim curs 2014-2015.
 

 

També et pot interessar …