#CreixentJunts, una aposta de futur de les Escoles Salesianes

3 febrero 2021

Per Salesians Comunicació.

Amb l’arribada del nou any les famílies inicien la recerca d’informació per respondre una de les preguntes més importants: quin centre escollir per a l’educació dels fills?

Sota la campanya  #CreixentJunts les escoles salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora ofereixen la possibilitat de conèixer de primera mà el lloc en què els fills i filles es podran desenvolupar. L’equip educatiu que conforma el centre, coneixedor de la importància d’aquesta decisió, obre les seves portes per apropar el seu model educatiu i aportar transparència a les famílies que vulguin visitar el centre de cara a les noves admissions per al curs 2021/22.

«Com a novetats per aquest curs ens centrarem en l’eix» Casa que acull, parròquia que evangelitza, escola que educa per a la vida i pati on trobar-se «(Constitucions salesianes Art. 40) que ha de ser el nostre valor principal i factor diferenciador», expliquen des les delegacions inspectorials d’Escoles i Comunicació. En les properes setmanes s’aniran actualitzant les diferents carpetes treballant amb aquestes idees dins de la campanya.

Entre els materials oferts, es troben recomanacions per al context COVID-19 per a l’organització de les jornades, plantilles per a les pàgines web, capçaleres per a vídeos corporatius, models de notes de premsa, espots curts i locucions, imatges gif, a més del catàleg de productes de marxandatge, papereria, senyalització i impremta.

Els centres educatius salesians destaquen per oferir una educació integral de qualitat amb una escola oberta, inclusiva i popular, compromesa amb la millora contínua i el desenvolupament del seu entorn. Es distingeix per seguir el Sistema Preventiu de Don Bosco, un model d’educació propi centrat en el desenvolupament humà i l’anunci evangèlic cristià que permet als joves formar-se en un ambient educatiu alegre on l’acompanyament personalitzat i les relacions de proximitat i familiaritat els permeten ser protagonistes en el seu procés d’aprenentatge i vital.

Referent mundial en l’àmbit de l’educació

Els Salesians a Espanya compten amb un total de 136 escoles on es formen més de 96.000 infants i joves, atesos per 6.250 professors. En els últims anys, a la introducció de noves metodologies educatives, s’està sumant la innovació pastoral. Es tracta de projectes que ajuden a descobrir en els infants i joves el sentit de la vida, convidant-los a incrementar el seu compromís amb la societat.

Cal destacar també el valor de la Formació Professional (FP) en l’educació salesiana. Més de 18.600 joves aprenen un ofici en 61 centres de FP, en els quals treballen al voltant de 1.500 docents.

A nivell mundial, els Salesians són presents en 134 països. En l’àmbit educatiu, els Salesians compten amb 3.600 escoles, amb uns 940.000 alumnes atesos per 68.000 docents i formadors. Hi ha 826 centres de Formació Professional, als quals acudeixen 200.000 alumnes acompanyats per 15.000 educadors.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...