«Contempleu Don Bosco com a model de fidelitat vocacional»

29 junio 2021

Per Salesianos info

El Santuari de Maria Auxiliadora de Madrid va acollir una jornada històrica per a la Congregació salesiana a Espanya. Sis joves de la Inspectoría Santiago el Mayor van emetre els seus vots perpetus  com a Salesians de Don Bosco: Luis Álvarez Rodríguez, Juan Carlos Alonso Diego, Luis Javier Barajas González, Diego Borbolla Jiménez, Jesús García Santos i Luis Manuel Pernas Goy.

Salesians, familiars, amics i membres de la Família Salesians van acompanyar aquests joves en un dia tan especial. També es van unir centenars de persones en la retransmissió en directe per YouTube. La celebració va ser presidida per l’inspector de Salesians SSM, Fernando García, que va fer de Rector Major.

Després de la presentació dels candidats, l’Inspector es va dirigir a ells en la seva homilia per animar-los a que la seva vida sigui «autèntica, creïble i fraterna», perquè «estem cridats a ser testimonis». Els va recordar que la Inspectoria els necessita: «No esteu cridats a exercir una funció, sinó a ser una memòria viva de Don Bosco en cada circumstància, en cada situació». Els va convidar a veure el fundador de la Congregació com a «pare, mestre i model de fidelitat vocacional, perquè sempre va viure prop de Jesús amb la confiança posada en Maria». La seva última petició va ser que «facin el bé, guarint, acollint, escoltant, portant una paraula oportuna», especialment als joves.

Els sis joves van emetre els seus vots perpetus a través del ritu de la professió, carregat de simbolisme: el rés de les lletanies, el lliurament d’espelma que és llum de Crist, el compromís dels candidats, la benedicció sobre els professos, l’acollida amb l’abraçada fraterna i el lliurament de la creu del salesià.

A la fi de l’Eucaristia, els joves salesians van elevar la seva acció de gràcies a Déu. L’Inspector, abans d’impartir la benedicció, va expressar tres desitjos: als salesians, «amb l’experiència acumulada, seguir sent aquests signes creïbles»; als educadors, animadors i membres de la Família Salesiana, seguir sent «aquest gran moviment que Don Bosco va somiar, per estar compromesos amb l’educació dels joves»; i «per als joves, raó de ser de la nostra vida, tant de bo siguem capaços de dur-los a Jesús, tant de bo siguem capaços, en un món que perd l’esperança, de ser testimonis creïbles de l’Evangeli «.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...