Coneguem de la mà dels seus protagonistes el projecte COR de Salesians Sant Vicenç, guanyador del Premi Armengol-Mir

17 diciembre 2020

El passat dimarts 2 de desembre, la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya va lliurar el Premi Armengol – Mir al Projecte COR de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Un projecte que fa ja 4 anys procura desenvolupar l’àmbit de creixement personal en l’alumnat de l’ESO, fent convergir matèries com la Plàstica, la Música, l’Educació física i la Religió en una mateixa àrea d’innovació pedagògica i pastoral.

 

Què és el projecte COR?

Les sigles COR, que òbviament ja fan una referència al cor, on resideixen les emocions, el sentit, l’amor, la interioritat, signifiquen CREATIU, OBERT RESILIENT. Aquests tres adjectius són tres de les dotze competències que des de les escoles salesianes configuren el perfil de persona que volem formar. I de fet, en el projecte COR s’hi ha de sumar una altra C, la de “COMPROMÈS“.

Aquest projecte transversal es va idear fa tres anys i aquest ja és el 4t curs que es du a terme a l’ESO per treballar d’una forma intensiva tots aquells aspectes clau per al desenvolupament personal que potser queden més en segon terme en àmbits com l’humanístic-social o científico-tecnològic.

Aquests aspectes són els que tenen a veure amb la creativitat, l’expressió de la interioritat, el treball sobre el silenci, les emocions, el transcendent, l’art i la reflexió. Tot plegat neix del tronc de la Pastoral de l’escola i del Servei d’Atenció Psicopedagògica (SAPP) en el marc de la innovació salesiana reptejove.12.

Què és el Premi Armengol-Mir?

El Premi Armengol-Mir té com a finalitat promoure la participació directa dels educadors de les escoles cristianes i del professorat de religió catòlica de les escoles catalanes en l’àmbit de la reflexió i la innovació educativa. El premi fou constituït en memòria de Ferran Armengol i Carme Mir. La convocatòria del premi està oberta a treballs de reflexió sobre la pràctica, recerca aplicada, propostes d’innovació educativa i propostes didàctiques en qualsevol dels temes del món escolar, amb especial referència a l’àmbit religiós i pastoral. I avui dia, l’otorga la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya amb el patrocini de l’editorial BAULA.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...