‘Con Alegría Missa’, el disc del salesià de Carlos Martínez Voces per a les celebracions eucarístiques

22 diciembre 2020

Per Salesians Comunicació.

El compositor salesià Carlos Martínez Voces ha estrenat aquesta setmana el disc ‘Con Alegría Missa’, amb cançons pensades especialment per a les celebracions eucarístiques. El ‘àlbum’ es compon d’un total de 15 cançons, «algunes serenes i altres més marxoses. Hi ha tons més rockers, balades i fins i tot boleros, estils més pop, algun ribet de rap, picadeta d’ulls al blues… Són cançons que més o menys ens poden agradar a gairebé tots «, explica el compositor salesià. «Aquest ramell de textos i notes, neixen, en el fons, de la profunda alegria de creure en un Déu amor, íntim i bulliciós, que vol arribar a tothom. Anima’t a ser el seu instrument «, exhorta.

Pel que fa a l’títol, l’autor subratlla la necessitat d’expressar una alegria autèntica: «Tot el que faig, tot el que cant, té un rerefons que és la joia de viure i donar gràcies perquè un està vivint». I aclareix l’elecció de el llatí en la paraula missa: «He volgut fer aquest gest de complicitat a tota aquesta tradició rebuda d’entonar nostres cants. Es tracta de respectar els textos, la intencionalitat i a nosaltres mateixos per entonar una oració de lloança «.

L’autor pretén que l’àlbum es converteixi en «una eina per a tants joves i comunitats que de vegades troben a faltar algun tipus d’animació en les seves celebracions». La convocatòria de l’Sínode dels joves per part de Papa Francisco va impulsar a el músic salesià a emprendre aquesta nova obra. Reconeix que «ha estat un procés llarg», però sempre ha tingut clara la seva prioritat per donar protagonisme a gent jove, tant en els cants com en la producció del disc.

El disc compta amb una pàgina web on estan allotjades les lletres, les partitures i els enllaços a les cançons. Es pot escoltar en les plataformes SpotifyYouTubeiTunesDeezer i Google Play.A més, es pot adquirir a través d’‘Amazon i de la botiga online encristiano.com.

Sobre l’autor

Carlos Martínez Voces, salesià sacerdot, neix a Ponferrada (Lleó) el 1959. Juntament amb la seva faceta religiosa, cursa estudis musicals i compon cançons des de la seva adolescència.

Professionalment inicia el seu camí el 1989 component el musical ‘Juan Soñador’, al qual seguiran altres (‘Peregrino’, ‘Amigo de la brisa’) i diversos àlbums (‘Esperanza’, ‘Y prepararon la Pascua’, ‘El arco de colores’).

Amb una clara sensibilitat cap al món juvenil, ha conjugat el treball promocional de joves amb la docència, dirigida cap a aquesta «porció delicada i valuosa de la societat». La música ha resultat una eina insubstituïble en aquesta tasca a l’facilitar la interioritat, la trobada amb un mateix i la creació d’habilitats interactives. Fruit de la seva experiència educadora, publica el 2014 l’obra ‘La interioritat adormida’, sobre tallers d’interioritat amb els joves.

Es pot dir que el centre de la seva activitat gira al voltant dels joves. Segueix aportant el seu carisma tant als que participen en grups, trobades o campaments on desenvolupar valors, com als que es formen per ser professors, a la universitat, per a aquestes etapes primeres de l’educació. Ara publica ‘Con Alegría Missa’, donant entrada al 2021.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...