Chiara Cazzuola, escollida Mare General de les Salesianes

5 octubre 2021

Després d’una intensa sessió, aquest dimarts 5 d’octubre, les 172 germanes capitulars, reunides des del passat 17 de setembre en el seu XXIV Capítol General, han escollit Sor Chiara Cazzuola com a Mare General de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora per als propers 6 anys.

Es converteix així en la 11ª Superiora General, successora de Santa Maria Mazzarello, cofundadora, juntament amb Don Bosco, de l’Institut, i succeeix a Sor Yvonne Reungoat, qui ha assumit aquest servei d’animació i govern en els últims 13 anys.

Biografia de Sor Chiara Cazzuola

Sor Chiara Cazzuola va néixer a Campiglia Marittima – Livorno (Italia) el 1955. Pertanyent a la Inspectoria Toscana Santo Spirito, viu les primeres etapes formatives a Castelgandolfo (Roma) on, el 5 d’agost de 1975, emet els vots de la Primera Professió Religiosa a l’Institut FMA.

Llicenciada en Assignatures Literàries, és Docent durant diversos anys i, successivament, presidenta a l’Escola Secundària de Primer i Segon grau.

Durant 10 anys és delegada local i inspectorial de la Polisportive Giovanili Salesiane (PGS) i adquireix la seva experiència pastoral com a Coordinadora inspectorial de pastoral juvenil. És animadora de comunitat i després Consellera inspectorial.

El 2001, amb la unificació de les tres Inspectories Emiliana, Ligur i Toscana, és nomenada Consellera inspectorial per a la Formació i en l’exercici d’aquest treball privilegia camins de comunió i d’espiritualitat en un estil senzill, respecte a les persones i profunditat.

El 2007 és nomenada Inspectora de la Inspectoria Emiliana-Ligur–Toscana Madonna del Cenacolo, amb seu a La Spezia (ILS).

El CGXXII del 2008 la tria consellera Visitadora i sor Chiara ofereix la seva disponibilitat afirmant: «En esperit d’abandó a la voluntat de Déu i confiant en l’ajuda del Senyor, dic sí».

En el sexenni 2008-2014 visita algunes inspectories d’Amèrica i d’Europa madurant una experiència rica de salesianitat i d’interculturalitat. A cada germana li regala el seu amor sense límits per traslladar-lo a cada persona i realitat humana, l’optimisme somrient i bo, la capacitat de captar els gèrmens de vida i d’esperança en cada persona i en cada esdeveniment.

És una persona «clara» i entusiasta de la vocació de FMA, té al cor una gran passió pels joves i expressa capacitat per a relacions franques, serenes, col·laboradores.

El 2014 la Mare la nomena Reguladora del Capítol General XXIII i en el mateix capítol és escollida Vicaria General, compartint d’aquesta manera de prop el servei d’animació i govern amb la Superiora General. A la pregunta de la Mare després de la votació: «Acceptes?», Amb molta emoció Sor Chiara respon: «Confio en el Senyor i em confio a Maria Auxiliadora. Per això dic SÍ! «

En aquest Capítol General CGXXIV que està vivint l’Institut, del qual també ha estat reguladora, ha estat escollida com la 11a Superiora General de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora.

Entrevista a la Reguladora del Capítulo CG XXIV
<!-- /*! This file is auto-generated */ !function(c,d){"use strict";var e=!1,n=!1;if(d.querySelector)if(c.addEventListener)e=!0;if(c.wp=c.wp||{},!c.wp.receiveEmbedMessage)if(c.wp.receiveEmbedMessage=function(e){var t=e.data;if(t)if(t.secret||t.message||t.value)if(!/[^a-zA-Z0-9]/.test(t.secret)){for(var r,a,i,s=d.querySelectorAll('iframe[data-secret="'+t.secret+'"]'),n=d.querySelectorAll('blockquote[data-secret="'+t.secret+'"]'),o=0;o<n.length;o++)n[o].style.display="none";for(o=0;o<s.length;o++)if(r=s[o],e.source===r.contentWindow){if(r.removeAttribute("style"),"height"===t.message){if(1e3<(i=parseInt(t.value,10)))i=1e3;else if(~~i<200)i=200;r.height=i}if("link"===t.message)if(a=d.createElement("a"),i=d.createElement("a"),a.href=r.getAttribute("src"),i.href=t.value,i.host===a.host)if(d.activeElement===r)c.top.location.href=t.value}}},e)c.addEventListener("message",c.wp.receiveEmbedMessage,!1),d.addEventListener("DOMContentLoaded",t,!1),c.addEventListener("load",t,!1);function t(){if(!n){n=!0;for(var e,t,r=-1!==navigator.appVersion.indexOf("MSIE 10"),a=!!navigator.userAgent.match(/Trident.*rv:11./),i=d.querySelectorAll("iframe.wp-embedded-content"),s=0;s<i.length;s++){if(!(e=i[s]).getAttribute("data-secret"))t=Math.random().toString(36).substr(2,10),e.src+="#?secret="+t,e.setAttribute("data-secret",t);if(r||a)(t=e.cloneNode(!0)).removeAttribute("security"),e.parentNode.replaceChild(t,e)}}}}(window,document); //-->

També et pot interessar …