Celebrades les trobades de la Comissió Regional de Formació i del Dicasteri de Pastoral Juvenil

11 noviembre 2020

Per Salesians Comunicació

Els dies 5 i 6 de novembre el Dicasteri de la Pastoral Juvenil de la Congregació Salesiana es va reunir amb els 28 delegats d’Europa amb l’objectiu de donar una nova lectura pastoral de l’emergència de la Covid-19. Miguel Ángel García, Conseller General per a la Pastoral Juvenil, acompanyat per Tarcizio Morais, del mateix dicasteri, han indicat la necessitat de posar en marxa una pastoral «pro-activa», reaccionant amb creativitat i impulsant algunes oportunitats imprevistes en aquesta època.

La trobada, que va comptar amb la participació del delegat de pastoral de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Jordi Lleixà, va servir per animar els participants a fixar-se en les dificultats de certs germans i a recuperar la reciprocitat i l’acompanyament en la construcció de les comunitats educatives. Van convidar també als presents a aprendre a canviar sense conformar-se en deixar les coses com estan.

La sessió formativa va servir per destacar la importància de les relacions i la proximitat per no perdre als joves, confiant en les seves potencialitats i recursos, en el dinamisme de les propostes plantejades en la complexitat i la interdependència que la vulnerabilitat  manifesta.

La recol·lecció d’experiències dels grups va deixar un espai a la Programació del Dicasteri per al proper sexenni. «Els salesians volen que la desorientació se substitueixi per un cor renovat que sàpiga trobar noves formes per donar testimoni i portar la proximitat de Déu als joves», compartien a mode de conclusions.

Trobada de la Comissió Regional de Formació

D’altra banda, del 27 al 30 d’octubre va tenir lloc la trobada de la Comissió Regional de Formació de la Regió Mediterrània. Aquest moment, que es va desenvolupar de forma on-line, va comptar amb tres espais d’informació, formació i redacció del Pla Regional de Formació 2020-2026 a la llum de les indicacions emanades pel Capítol General 28 ° (CG28) de la Congregació Salesiana.

Els treballs de la Comissió van ser presidits pel Conseller General per a la Formació, Ivo Coelho. També va participar en la trobada el delegat inspectorial de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Fernando Miranda, o el conseller per a la Regió Mediterrània, Juan Carlos Pérez Godoy.

«El treball va ser intens,  a nivell de preparació, com el dels petits equips, a més de la síntesi compartida. Es va tractar d’un treball apassionat, nascut de la consciència que la formació contínua i la formació inicial són el nostre futur: el nostre no només com a Salesians de la Regió, sinó també dels joves que demanen proximitat, competència i profunditat en l’esperit de Don Bosco «ha comentat Erino Leoni, Coordinador Regional per a la Formació.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...