Celebrada la primera trobada de formació Inicial per a acompanyants de Comunitats Valdocco

16 noviembre 2021

Durant el cap de setmana del 13 i 14 de novembre de 2021 es va fer la primera trobada de formació Inicial per a acompanyants de Comunitats Valdocco.

Què és Comunitats Valdocco?

És la proposta per a joves-adults i adults de les cases. En diferents llocs, abans de la creació d’aquesta proposta, ja existien nombroses comunitats, grups de referència, grups d’adults, etc., que caminaven sense un projecte comú —actualment uns 70 en tota Espanya—; també, des de les Delegacions de Pastoral inspectorials es veia la necessitat d’oferir quelcom concret, no només a aquesta realitat ja existent, sinó també a aquelles persones que volguessin viure comunitàriament la seva fe.

El Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) i las Inspectories  Salesianes de “Santiago el Mayor” i de “Maria Auxiliadora” han impulsat aquest Projecte, les bases inicials del qual es poden consultar aquí: https://pastoraljuvenil.es/comunidadesvaldocco/

Què es visqué en la trobada?

En el Projecte, el CNSPJ té l’encàrrec d’impulsar la formació d’acompanyants de les dites comunitats, i d’acompanyar i d’animar els processos inspectorials. Per aquest motiu, s’ha celebrat la Iª Trobada de formació Inicial per a acompanyants de Comunitats Valdocco, en la Casa Inspectorial de Salesians “Santiago el Mayor” (SSM), els dies 13-14 de novembre de 2021.

A la trobada hi van acudir 30 acompanyants de comunitats, grups de catecumenat i persones que volen impulsar aquest projecte en les seves realitats locals, de les dues Inspectories d’Espanya (SSM y SMX).

Aquestes jornades foren un moment formatiu la finalitat del qual va ser afavorir el creixement cristià de totes les persones que integren aquest projecte i compartir les distintes realitats on ja estan instaurades.

Durant els moments formatius, que s’hi van celebrar a Salesians Atocha, s’aprofundí sobre: ‘El joven que comienza en una Comunidad’, a càrrec de la Comunitat “Pan, Trabajo y Paraíso”; ‘El acompañante de Comunidad’, a càrrec de la Comunitat “Sal y Luz”; i  ‘La comunidad’, a càrrec de Pep Alamán i Jaume Bernadet.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...