Cáceres acull l’entrega telemàtica dels VI Premis aprenentatge-servei

10 diciembre 2020

Per edebé

Cáceres, municipi que ha destacat per la seva aposta educativa per a l’Aprenentatge-Servei (ApS), serà aquest any, amb caràcter excepcional, i degut a la Covid-19, la seu telemàtica de l’entrega dels VI Premis Aprenentatge-Servei organitzats per la Red Española de Aprendizaje-Servicio, l’editorial edebé i l’Ajuntament de Cáceres.

Els guardons s’emmarquen en la trobada de la Red que ja porta dotze edicions que reuneix a professionals que busquen promoure aquesta metodologia de treball que serveix tant a centres educatius com a entitats socials. La propera edició serà a Alcalá de Henares.

L’ApS ha crescut exponencialment en els últims anys a Espanya com a instrument de canvi des de l’escola. S’han demostrat els múltiples beneficis d’aquesta metodologia educativa: millora els resultats escolars; reforça la motivació de l’alumnat; educa per a la vida i els problemes de la societat; obre el centre escolar a l’exterior; i desenvolupa l’actitud de servei als altres, contribuint a que els estudiants es converteixin en ciutadans solidaris i compromesos amb el seu entorn, especialment en aquests mesos de pandèmia de la COVID-19.

Els números del certamen nacional donen idea de l’envergadura d’aquest treball en xarxa. Aquest any s’han presentat 330 projectes en els quals hi han participat 36.629 alumnes de més de 500 centres procedents de totes les comunitats autònomes.

En aquesta edició el jurat d’experts ha guardonat

20 projectes d’Educació Infantil-Primària, Secundària-Batxillerat i Formació Profesional, així com a entitats socials que desenvolupen aquesta pràctica.

Els temes empresos són: ApS en temps de Coronavirus, hàbits saludables, solidaritat i drets humans, inclusió, medi ambient, treball cooperatiu, igualtat de gènere, inclusió de la discapacitat, immigració o animació a la lectura.

La jornada comptarà amb la participació de Jesús C. Guillén, reconegut docent, investigador i divulgació de la neuroeducació, autor del bloc Escuela con Cerebro, on aborda temes com la neuroeducació a l’aula, educar a través de les emocions i l’aprenentatge.

L’acte permetrà donar veu als propis alumnes participants en els projectes premiats, que explicaran les seves experiències de primera mà.

En aquesta edició recolzen els premis DKV Seguros, Obra Social la Caixa, Plena Inclusión, CENEAM-Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, OEI-Organización de Estados Iberoamericanos, Educo, Fundación Princesa de Girona, Esemtia, Fundación Ana Bella, Mullor S.A, Torresco, Esade-Universitat Ramon Llull i l’Ayuntamiento de Cáceres.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...