Bosco Global: una segona oportunitat per a la joventut de Kinshasa, a la República Democràtica de Congo

10 septiembre 2021

Per Bosco Global

Amb gran il·lusió, uns 60 nois i noies en situació de carrer viuen a la llar d’acollida que els Salesians tenen a Kinshasa. Allà tornen a creure en si mateixos i miren al futur amb esperança.

Els nois i noies de la casa d’acollida “Maison Papy” dels Salesians a Kinshasa, la capital de país, tenen l’oportunitat de començar de nou en una casa que els cuida i acompanya. El més important és atendre els seus drets fonamentals: les seves necessitats d’allotjament, alimentació, salut i educació, cuidant especialment el seu estat psicològic i emocional.

Però com diu la dita, «més val una imatge que mil paraules»: el següent vídeo mostra una idea més precisa del projecte, en el qual col·labora Bosco Global amb el suport de l’Ajuntament d’Antequera i que, fins a desembre de 2021, compta amb el seu suport .

Atenció a menors en situació de gran vulnerabilitat

La “Maison Papy” acull nens i nenes que viuen en situacions molt difícils, que han fugit de les seves cases o han patit l’abandonament de les seves famílies i viuen al carrer.

Un dels objectius principals del projecte és aconseguir que els nois i noies puguin reprendre els seus estudis en els centres escolars i, en aquest procés, també se’ls ofereix reforç escolar perquè puguin adaptar-se mica en mica i sense frustració al ritme escolar.

Des del projecte es dóna una cobertura integral, tant a nivell d’allotjament i alimentació, com en l’atenció a la salut dels nois i noies. El projecte presta servei en atenció mèdica (medicines, hospitalització, cirurgia, etc.) i es compta amb personal d’infermeria que els atén.

Hi ha una important tasca de sensibilització a les famílies i social perquè aquests nens i nenes puguin tornar a inserir-se en les seves famílies i comunitats i per evitar que les situacions d’abandonament i violència es puguin repetir.

Una altra de les accions fonamentals és dotar la granja que abasteix a la llar d’acollida d’infraestructura suficient perquè pugui desenvolupar-se i generar ingressos, de manera que sigui cada vegada més autosostenible.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...