Bosco Global reclama solidaritat global amb els països empobrits en la vacunació contra el coronavirus

27 enero 2021

Demana que les dosis disponibles es destinin als col·lectius més vulnerables de tots els països per reduir globalment i el més aviat possible la letalitat del virus.

La cursa dels països més rics per acaparar les limitades dosis de les vacunes anticovid-19 per immunitzar la seva població està destapant situacions moralment deplorables que no promouen la solidaritat global com a estratègia per protegir la població mundial en el seu conjunt.

El Papa Francesc ja anticipava aquest escenari en una data tan assenyalada com el dia de Nadal, afirmant que “les lleis del mercat i les patents no es poden anteposar a les lleis de l’amor i de la salut de la humanitat”. I reclamava vacunes per a tots davant l’“individualisme radical”.

En aquesta línia també es posicionava recentment el director general de l’OMS, l’etíop Tedros Adhanom. “Cap país hauria de saltar-se la cua per vacunar la seva població mentre altres països no poden fer-ho. La ciència ja ha complert i ara hem d’assegurar que totes les persones tenen un accés equitatiu a la vacuna”, explicava Tedros.

Des de Bosco Global comparteixen aquest posicionament del Papa i se sumem als milions de persones que demanen solidaritat global en aquests moments de pandèmia, reclamant que les dosis disponibles es destinin en tots els països als col·lectius en situació de major vulnerabilitat, perquè també són els més vulnerables al virus, i entenen que és l’única manera de sortir d’aquesta situació conjuntament.

Cada cop més veus del món científic assenyalen que de res servirà vacunar tota la població “occidental” si no hi ha una estratègia global, perquè el virus seguirà mutant i moltes vacunes perdran el seu efecte davant de noves variants de la malaltia.

És ben clar que la “Solidaridtat Global és el millor remei davant la desigualtat” i des de Bosco Global t’animem a seguir promovent l’esperit de cooperació #Beabellamyfriend

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...