Bosco Global: els joves de Tambacounda, al Senegal, aposten per l’agroecologia

25 marzo 2021

«Conreant capacitats del joventFormació en agroecologia a Tambacounda (Senegal)», aquest és el nom que defineix el projecte que Bosco Global ha endegat recentment amb el suport del Fons Menorquí de Cooperació Internacional.

La iniciativa és encoratjadora i ha estat acollida amb molta il·lusió per part de 10 joves, nois i noies, estudiants del Centre Professional Don Bosco de Tambacounda i les seves famílies, una 50ena de persones.

Alguns dels joves ja pensen en la possibilitat de crear una empresa, que podria comercialitzar els productes biològics dels seus conreus; en acabar la formació estrictament agroecològica se’ls farà un curs de com obtenir microcrèdits. Saben que la solidaritat ha de ser global, en totes direccions i per a tothom. I el que és més esperançador: tenim la seguretat que el projecte crearà escola.

El projecte, que ja s’està executant, aposta per l’agroecologia, una manera de conrear la terra amb mitjans naturals, respectuosos amb el medi ambient, que assegura la sobirania alimentària de les famílies i la seva economia. Els joves estan aprenent tècniques de conreu ecològic, d’enriquiment del sòl i d’optimització del valuós recurs de l’aigua. Els joves ja tenen assignades les parcel·les rurals i algunes ja s’han començat a treballar.

La perspectiva de gènere i la cura del medi ambient, una prioritat

La iniciativa, dissenyada amb perspectiva de gènere, cerca reduir la desigualtat entre gèneres apoderant la dona. També contribuirà a frenar la desertització i a enriquir el sòl ara empobrit per manca de nutrients i d’aigua per causa del canvi climàtic, que escurça l’estació de pluges.

En la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), els joves estan conscienciats que la relació de l’ésser humà amb la nostra mare Terra ha de canviar radicalment.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...