Bosco Global dinamitza un curs sobre Aprenentatge i Servei al Col·legi Salesià de Montilla

7 diciembre 2021

Per Bosco Global

El 23 i 30 de novembre l’equip d’Educació per al Desenvolupament va impartir el claustre del col·legi salesià San Francisco Solano de Montilla una formació sobre APS, finançada a través dels fons de la FUNDAE.

L’equip d’Educació per al Desenvolupament de Bosco Global (EPD) va dinamitzar Montilla (Córdoba) un curs sobre «Com integrar la metodologia APS a l’aula» a un grup de gairebé 30 docents d’Educació Infantil, Primària i Secundària del col·legi San Francisco Solano.

El curs va tenir com a objectiu principal que el claustre conegués els principis pedagògics que sustenten la metodologia d’aprenentatge i servei (ApS); apropar experiències d’ApS dutes a terme per diferents entitats educatives i establir un pla de treball per implantar aquesta metodologia al centre escolar.

Pel director del col·legi, Agustín de la Cruz, fa anys que el centre desenvolupa diferents accions socials i per això “té sentit poder integrar a la dinàmica del centre que s’estableixin aprenentatges curriculars que girin al voltant del desenvolupament d’un servei a la comunitat educativa i al poble, donant resposta a necessitats socials que siguin detectades per l’alumnat”.

Rosa Mª Macarro, tècnica d’EPD de Bosco Global i ponent del curs, destaca que “els docents participants han aprofitat molt el temps, cosa que els ha permès analitzar diferents experiències d’ApS desenvolupades en altres entitats i comptar amb moments específics per cercar formes concretes d’aplicar l’ApS a les diferents etapes”. “El grup ha estat molt participatiu i es notava que estan convençuts que aquest tipus de metodologies no només ajuda la comunitat, sinó que permet aprendre posant en pràctica els continguts i, a més, augmenta la motivació de l’alumnat”.

Carmen, una de les professores participants, ha destacat a l’avaluació, que el curs “ha permès veure i desgranar experiències d’Aps de forma molt pràctica i esquemàtica”.

Per la seva banda, José María, un altre dels participants, ha comentat que “està convençut que la participació de l’alumnat és l’estratègia més educativa que existeix i que per això ja desenvolupen accions de servei dins de la seva programació”. A més, destaca que, amb el curs realitzat “hem debatut noves maneres de fer una programació més interdisciplinària i completa”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...