Bosco Global: de nou a classe a Burkina Faso amb totes les mesures de seguretat

27 mayo 2020

El Centre de Promoció Femenina Maria Auxiliadora de les Salesianes a Koubri, Ouagadougu, a Burkina Faso reobre les aules amb les mesures d’higiene i distanciament social oportunes després de veure’s obligat al tancament pel confinament a causa de la pandèmia per coronavirus.

Es tracta d’un projecte formatiu que duem a terme amb el finançament de l’Agencia Andaluza de Cooperación al Desarrollo (AACID).

Al Centre es realitzen cursos d’alfabetització i formació en informàtica, costura, cuina i perruqueria per a 140 dones joves de l’àmbit rural de la regió en situació d’exclusió social, amb la finalitat d’enfortir el dret i l’accés a un treball digne.

Les mesures per tornar a classe amb seguretat han estat implementades en part gràcies al recaptat en la campanya “Davant la pandèmia, solidaritat Global” i en la que us seguim demanant la vostra col·laboració.

El procés de reincorporació gradual a la “nova normalitat” formativa

El passat 11 de maig l’alumnat de segon curs del Centre de Formació Maria Auxiliadora de Koubri reprendre les seves activitats pedagògiques. El dia anterior, van tornar les joves allotjades a la casa d’acollida (foyer) de la presència salesiana, amb gran alegria per part de les germanes de la comunitat i les pròpies noies. El primer curs va reprendre les classes ahir 25 de maig amb totes les mesures necessàries.

Per accedir al recinte, i per disminuir ocasions de contagi, l’alumnat i totes les noies allotjades al foyer han de portar mascareta, se’ls pren la temperatura per veure si tenen febre i es renten les mans en el dispositiu que es troba a l’entrada del Centre. A més, en cada passadís del Centre de Formació hi ha un dispositiu per al rentat de mans i cada vegada que entren a les classes després d’un descans tornen a rentar-se-les.

Abans de reiniciar les classes, el personal encarregat de la neteja del Centre va netejar, rentar i desinfectar acuradament totes les aules, despatxos i el material utilitzat en la formació, així com totes les estances comunes i els dormitoris del foyer.

Per a totes aquelles persones que no disposessin de màscares, el Centre els n’hi ha proporcionat una, a més de canviar la disposició de les aules perquè hi hagi un metre de distància entre l’alumnat i també amb el professorat. El professorat per la seva banda disposa de dues mascaretes i un pot de gel hidroalcohòlic de 250 ml.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...