Bosco Global: Aules plenes de vida a la nova escola salesiana de secundària al Camerun

11 diciembre 2020

La construcció de l’escola secundària dels Salesians a Camerun, al barri de Mimboman, a Yaoundé, la capital de país, ja és una realitat amb majúscules.

Els nois i noies desborden alegria al poder estudiar en un espai ben equipat i adaptat a les seves necessitats educatives, deixant enrere l’antic edifici en el qual compartien espais amb uns tallers molt sorollosos de formació professional que dificultaven moltíssim el desenvolupament de les classes.

El nou edifici, operatiu des de novembre, compta amb 12 aules, 10 equipades per impartir classes convencionals, una altra en breu com a laboratori i l’última s’habilitarà com a sala d’informàtica. També compta amb 3 despatxos i 3 sales per emmagatzemar diferents materials del centre.

La nova escola acull al voltant de 500 joves a qui que se’ls garanteix el dret a una educació de qualitat. I s’amplia també l’oferta amb cursos de Batxillerat.

L’escola fa una aposta per l’equitat de gènere, garantint que al menys la meitat de les places són per a les noies, que disposen d’uns espais segurs i que sobretot que s’imparteix una educació que garanteix aquesta igualtat.

Al projecte escolar dels salesians a Mimboman encara li queda camí per recórrer i el seu director, Monsieur Bediehide Octave Christian, explica que «està prevista la construcció de dos mòduls més, amb sales per al personal docent, serveis d’administració, biblioteca, laboratoris , sala polivalent i menjador ».

Des de Bosco Global seguirem donant suport a aquest projecte que està possibilitant a tantes persones joves accedir a una educació de qualitat en un barri en el qual l’educació és una gran oportunitat per trencar el cercle de pobresa de moltes famílies.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...