Bosco Global amb la família salesiana d’Etiòpia en aquests moments de dificultat

23 noviembre 2020

Des de Bosco Global se segueix amb preocupació la creixent escalada de violència al nord d’Etiòpia, un conflicte que ja ha deixat centenars de víctimes i, al menys, 30.000 persones desplaçades al veí Sudan.

En les comunitats salesianes de la regió del Tigray, igual que a tota la zona, s’han interromput les comunicacions, activitats suspeses, no hi ha pràcticament llum ni aigua i els bancs i botigues estan tancades.

La situació de conflicte té les seves conseqüències també en altres presències salesianes al país. A Mekanissa, Addis Abeba, es va tornar un parell de dies a l’escola però han tornat a tancar a causa de l’escalada de violència dels últims dies. El Centre Juvenil de Mekanissa segueix amb serveis mínims de repartiment de menjar i ajudes a les famílies, i a la ciutat de Zway s’està treballant amb gairebé normalitat.

Desig de pau i reivindicació del suport als projectes de cooperació al desenvolupament

Des de Bosco Global expressen la seva profunda solidaritat amb la població etíop, de Tigray i de la resta de país, que veu perillar les seves vides i els avenços aconseguits en els últims anys. Des de l’ONGD s’espera una ràpida resolució del conflicte i se seguirà donant suport als projectes a la zona, que responen al desig i al dret de milions d’etíops a un futur sostenible, igualitari i en pau per a tots i totes.

S’uneixen també en l’oració a les comunitats salesianes de tot el país, especialment a les quatre presents a Tigray, esperant que aviat puguin reprendre el seu treball en favor de l’educació i les oportunitats de centenars de joves etíops.

Davant l’amenaça de la violència, se segueix compromés amb la solidaritat i el futur en igualtat, com a única via possible per seguir endavant, recolzant als qui treballen per la pau i el respecte pels drets humans al país.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...