Beques per combatre l’exclusió

25 febrero 2021

Per Salesians Comunicació.

El 18 de febrer Salesians Saragossa va renovar l’acord de col·laboració pel qual els estudiants de Formació Professional que ho necessitin de Grau Mitjà i Superior poden optar a beques formatives. La trobada va tenir lloc a les instal·lacions de l’empresa Zarabuilding entre el conseller delegat, Javier Palacios Rubio i el Director de la Casa Salesiana de Zaragoza, Juan Bosco Sancho Grau. Durant el curs 2019-2020, van ser 15 els alumnes que van necessitar d’aquests ajuts, 9 de Cicles Formatius de Grau Mitjà i 6 de Cicles Formatius de Grau Superior.

L’empresa Zarabuilding potencia la formació d’estudiants en cicles formatius de Formació Professional que, amb currículum acadèmic meritori i per dificultats econòmiques, puguin arribar a trobar-se en risc d’abandonar els seus estudis i de l’exclusió que això suposa.

Ha de tractar-se d’alumnes residents a Aragó i de famílies residents en aquesta Comunitat Autònoma. Amb això es vol facilitar la inserció professional d’aquells alumnes que reuneixen un perfil adequat per al desenvolupament de tasques relatives al món de l’empresa a Aragó.

Los Salesianos y la Formación Profesional

La Formación Profesional es el buque insignia de la enseñanza salesiana. Los centros salesianos mantienen acuerdos con diferentes empresas con las que mejorar la formación ofrecida a los alumnos para aprender un oficio.

En los últimos años, se ha incorporado a los programas de estudios la FP Dual, una modalidad que permite a los alumnos formarse profesionalmente en empresas que colaboran con los centros salesianos. Por otro lado, desde Salesianos se ha reforzado la FP Básica con el objetivo de ofrecer una nueva oportunidad a alumnos que han tenido dificultades para finalizar los estudios obligatorios.

En la actualidad, más de 18.600 jóvenes aprenden un oficio en 61 centros salesianos de FP en España, en los que trabajan alrededor de 1.500 docentes.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...