Batxillerat Dual Americà, una aposta forta a les Escoles Salesianes

16 junio 2021

Per Salesians Comunicació.

Recentment a Salesians Zaragoza s’ha presentat a les famílies d’alumnes de Secundària, el «Diploma Dual / High School Diploma» però ja són una vintena d’escoles salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora les que imparteixen aquest programa educatiu. Es tracta d’un programa organitzat per la major i principal institució escolar i educativa nord-americana ‘Academica Corporation’ creadora del programa internacional de doble titulació «Diploma Dual», amb la qual Salesians Zaragoza ha signat un conveni per aprofundir i potenciar el plurilingüisme oferint als alumnes la possibilitat de cursar el Diploma Dual «Batxillerat Dual Americà».

Està previst que aquest programa comenci en el pròxim curs 2021-2022 amb alumnes des de segon curs de Secundària, els quals podran estar matriculats en un High School als EUA cursant els dos estudis simultàniament. segons explica Merche López, directora de l’escola: «El programa Diploma Dual es realitza 100% on-line, com si d’una extraescolar es tractés, els alumnes hauran de cursar un total de 6 crèdits nord-americans durant els seus estudis d’ESO i Batxillerat, que al costat de la convalidació dels seus estudis a el Col·legi els farà aconseguir, a més de la titulació de Batxillerat Espanyol, la titulació nord-americana de High School «.

Pilar Molina antiga alumna de l’escola Nuestra Señora del Pilar de Zaragoza va explicar la seva experiència sobre el Batxillerat Dual als actuals alumnes de Secundària. Ella va cursar el Batxillerat a Tulsa (Oklahoma) als EUA, fa tres anys. Actualment Pilar estudia a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Global Studies.

En aquest cas la Pilar va optar per realitzar el seu batxillerat als EUA, però l’alumnat de les escoles salesianes on s’imparteix el programa tenen l’oportunitat de poder cursar-lo sense sortir de casa, ja que el programa Diploma Dual es realitza 100 % On-line.

El Batxillerat Dual a les Escoles Salesianes de la Inspectoria

Actualment, una vintena d’escoles salesianes i més de 700 escoles a tot Espanya estan adherides a aquest programa. Són molts els seus avantatges, ja que prepara els estudiants per adquirir els millors nivells de competència en base a tres grans objectius. En primer lloc la immersió lingüística, ja que el 100% és en anglès, tant continguts curriculars com la relació amb els professors, un entorn d’estudi i treball sota la llengua anglesa amb el qual es pretén arribar a un nivell bilingüe avançat. En segon lloc, la immersió tecnològica, 100% on-line, entorns digitals, eines telemàtiques, que proporciona als l’alumne domini en el maneig de les tecnologies més avançades d’aprenentatge digital. Acadèmica està reconeguda com a proveïdor de Serveis d’Ensenyament Públic On-line. I finalment, el desenvolupament personal, s’adquireix responsabilitat i maduresa en el treball, amb alt nivell d’autonomia, aprenentatge de la gestió de el temps, capacitat d’adaptació i flexibilitat per treballar en entorns diferents.

Amb el Diploma Dual l’alumne obté el Batxillerat de país d’origen de l’alumne, de forma presencial i el Batxillerat nord-americà High School Diploma, convalidant el màxim possible d’assignatures.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...